Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

1+1

Krátky opis
Marcové podujatie z cyklu besied 1+1 sa bude konať 3.3.2022 o 17:30 na Hviezdoslavovej ul. 5. Pozvanie prijala prozaička Barbora Hrínová, ktorá za svoj knižný debut Jednorožce získala prestížnu cenu Anasoft litera 2021. Kniha ôsmych poviedok je nevšedným generačným pohľadom na aktuálnu tému inakosti. Jej spoluhosťom bude ďalšia výrazná postava súčasnej slovenskej literatúry, prozaik Richard Pupala, autor kníh Návštevy, Čierny zošit a Ženy aj muži, zvieratá.
Fotogaléria
Názov podujatia
1+1= Barbora Hrínová a Richard Pupala

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
03.03.2022

Popis projektu

Marcové podujatie z cyklu besied 1+1 sa bude konať vo štvrtok 3.3.2022 o 17:30 v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej ul. 5.  Pozvanie prijala prozaička Barbora Hrínová, ktorá za svoj knižný debut Jednorožce získala prestížnu cenu Anasoft litera 2021. Kniha ôsmych poviedok je nevšedným generačným pohľadom na aktuálnu tému inakosti. Jej spoluhosťom bude ďalšia výrazná postava súčasnej slovenskej literatúry, prozaik Richard Pupala, autor kníh NávštevyČierny zošit a Ženy aj muži, zvieratáKaždá z nich sa dostala do finálovej desiatky ceny Anasoft litera. Hudobne bude večerom sprevádzať skupina Soren.

Záujemcovia, ktorí sa podujatia nebudú môcť zúčastniť osobne, si ho môžu pozrieť online na našej https://www.facebook.com/vkjbkosice/" style="transition-property: color, background-color, border-color; transition-duration: 0.2s; transition-timing-function: linear; color: rgb(14, 0, 99);">facebookovej stránke.

Tešíme sa na vás.

Barbora Hrínová (1984) vyštudovala dramaturgiu a scenáristiku na VŠMU v Bratislave, kde v súčasnosti pedagogicky pôsobí v Ateliéri scenáristickej tvorby. Spolupracovala na televíznych seriáloch a reláciách. Pre RTVS a Český rozhlas pripravila niekoľko rozhlasových dokumentov. Absolvovala výskumné pobyty v Gruzínsku a ako držiteľka Fulbrightovho štipendia na univerzite v Kalifornii. Je trojnásobnou finalistkou súťaže Poviedka. Vydala knihu Jednorožce, s ktorou zvíťazila v cene Anasoft Litera.

Richard Pupala (1972) je absolventom žurnalistiky na FiFUK a scenáristiky na VŠMU v Bratislave. V roku 2007 zvíťazil v súťaži Poviedka. V súčasnosti je scenáristom a dramaturgom pre produkčné spoločnosti a televízie. Knižne debutoval v roku 2014 knihou Návštevy, roku 2017 napísal zbierku strašidelných minipoviedok Čierny zošit a v roku 2020 Ženy aj muži, zvieratá. Všetky tri knižné tituly sa dostali do desiatky ceny Anasoft litera, Čierny zošit dokonca aj do ceny René – Anasoft litera gymnazistov.


Projekt 1+1 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Celkový rozpočet:
3 390,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €