Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

QUO VADIS...

Krátky opis
Výstava vybraných členov sochárskeho združenia – asociácie Resculpture.sk, pod názvom Quo vadis... vyplynul ako spoločná téma – výzva členom združenia, k čomu prispel aj čas korony, S ohľadom na roky plynutia, núkala sa myšlienka zastavenia, ohliadnutia. V tomto duchu sme v januári sprístupnili výstavný projekt na pôde Záhorskej galérie J. Mudrocha v Senici, ktorá potrvá až do konca marca.
Fotogaléria
Názov podujatia
Quo vadis

Miesto konania / kraj
Senica / Senica

Termín konania
28.01.2022 - 27.03.2022

Popis projektu

Projekt Quo vadis... vyplynul ako spoločná téma – výzva členom nášho OZ Resculpture.sk, k čomu prispel aj čas korony, kedy sa seba spytujeme ako ďalej? kam kráčame? čo nás čaká? čím sme prešli? Kde je naše miesto a aké je naše poslanie?

S ohľadom na roky plynutia, núkala sa myšlienka zastavenia, ohliadnutia. Náš výstavný projekt, s ohľadom na vtedajšiu epidemiologickú situáciu, bol sprístupnený koncom januára v Záhorskej galérií  J. Mudrocha v Senici. Kurátorsky sa projektu ujal terajší riaditeľ galérie Roman Popelár. 

Menovite sa výstavného projektu zúčasnili::

Andrej Csillag, Róbert Czingel, Bohuš Kubinský, Jozef Kurinec, Eva Masaryková, Ján Frančák, Ivan Patúc, Karin Patúcová Lunterová, Ľudmila Pohlova, Jozef Suchoža, Martin Ščepka, Michal Šuda a ako hosťa sme prizvali českého kolegu výtvarníka Vladimíra Kovaříka, ktorý svojím programom v tvorbe je silne blízky nášmu cíteniu a vyjadrovaniu.

Trvanie projektu je naplánované až do konca marca, kedy by sme radi realizovali finisáž výstavy, ako zavŕšenie myšlienky bilancovania, čím by vznikol priestor aj na diskusiu s verejnosťou.


Ohlasy v médiách:

Teraz.sk, TASR, 26. januára 2022 19:39
https://www.teraz.sk/kultura/senica-zahorska-galeria-spristupni/607384-clanok.html" style="color: rgb(0, 123, 255); background-color: rgb(255, 255, 255); box-shadow: none; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 16px; letter-spacing: 0.2px;">Záhorská galéria pozýva návštevníkov na výstavu Quo Vadis

MY Záhorie, TASR, 27. jan 2022 o 17:14
https://www.teraz.sk/kultura/senica-zahorska-galeria-spristupni/607384-clanok.html" style="color: rgb(0, 123, 255); background-color: rgb(255, 255, 255); box-shadow: none; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 16px; letter-spacing: 0.2px;">Záhorská galéria sprístupní výstavu Quo Vadis

TV SEN – Senica, 3. 2. 2022
https://www.teraz.sk/kultura/senica-zahorska-galeria-spristupni/607384-clanok.html" style="color: rgb(0, 123, 255); background-color: rgb(255, 255, 255); box-shadow: none; font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 16px; letter-spacing: 0.2px;">Pozrite si výstavy Quo Vadis a Kríza v Záhorskej galérii J. Mudrocha

Názov prímateľa
Resculpture.sk, Asociácia sochárov

Celkový rozpočet:
2 650,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €