Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

BEAUTIFUL PEOPLE fyzického divadla TRIO OLGA v zahraničí

Krátky opis
BEAUTIFUL PEOPLE je 2.časťou trilógie fyzického divadla TrioOlga. Pohybová inscenácia BEAUTIFUL PEOPLE je surealistická tragikomédia o mysterióznosti ľudskej existencie. Beautiful people otvára tému vzťahov a ich premien v čase. S akými nánosmi spoločenskými či životnými sa dokáže konfrontovať duša? Dielo Beautiful people na malej ploche otvára možnosti premeny ľudského vnútra, od zvieracieho, inštinktívneho a impulzívneho k racionálnemu.
Fotogaléria
Názov podujatia
BEAUTIFUL PEOPLE

Miesto konania
Holandsko

Termín konania
09.03.2022 - 13.03.2022

Popis projektu


BEAUTIFUL PEOPLE je druhou časťou trilógie fyzického divadla TrioOlga.


Hra vznikala v hlbokej pandémií 2021.


Pohybová inscenácia BEAUTIFUL PEOPLE je surealistická tragikomédia o mysterióznosti ľudskej existencie, ktorá vypovedá o vzťahu muža a ženy, tak ako je reflektovaný v dnešnej spoločnosti. Beautiful people otvára tému vzťahov a ich premien v čase. Závislosť na úspechu sa premieta do ich každodenného života. S akými nánosmi spoločenskými či životnými sa dokáže konfrontovať duša? Čo na ňu pôsobí, čo ju ničí, devastuje, alebo naopak, čo ju kultivuje? Dielo Beautiful people na malej ploche otvára možnosti premeny ľudského vnútra, od zvieracieho, inštinktívneho a impulzívneho k racionálnemu. Performancia približuje rôzne podoby nášho vnútra, ktoré aj po rokoch vzťahu stále pulzuje, je živé, neizolované a potrebuje sa meniť.



TrioOlga je fyzické divadlo, ktoré prepája skúsenosti tvorcov slovenského prostredia a významnej umeleckej interakcie holandského prostredia, v ktorom tvorcovia 15 rokov pôsobili. Poskytuje vzájomnú výmenu skúseností, na fyzicko-vizuálnom poli, v Holandsku nazývanom ako "mime theater" a na Slovensku sa k tomu približuje pojem fyzického divadla. Experimentujú s formou, pohybovým aj tematickým obsahom činoherného divadla. Prinášajú autorské pohybovo- absurdné inscenácie, ktoré originálne kritizujú vzťahové a názorové témy.


+15 vek doporučený

Tvorba a účinkovanie: Monika Haasová a Péter Cseri (HU)
Záverečná réžia: Karol Rédli a Monika Haasová
Dramaturgia: Marcelo Evelin (BR)
Hudobná spolupráca: Tono Popovič
Kostýmová spolupráca: Iveta Haasová
Scénografická spolupráca: Matej Gavula                   

Svetelný dizajn a technika: Slavomír Šmálik

Názov prímateľa
HAASART

Celkový rozpočet:
6 650,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €