Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Gajdošské fašiangy - Medzinárodné stretnutie gajdošov a gajdošských hudieb, 35.ročník

Krátky opis
Jedinečný festival s pravou fašiangovou atmosférou v trojlístku Gajdošských obcí: Malá Lehota, Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany. Tradične ustálený priebeh, ktorý začína fašiangovými pochôdzkami mládencov spolu s gajdošmi cez všetky štále, od domu k domu. Bohatý piatkový program si vychutná každý milovník tradičnej kultúry a večerný program Galakoncertu ponúka to najlepšie z gajdošského repertoáru SR i zahraničia. S bohatým a tradičným programom sa pokračuje aj cez víkend v gajdošských obciach.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tradičná fašiangová pochôdzka s gajdošmi, Jarmočné gajdovanie a muzicírovanie, Výchovný koncert, Workshop, Galakoncert, svätá omša v kostole

Miesto konania / kraj
Malá Lehota / Žarnovica

Termín konania
25.02.2022 - 27.02.2022

Popis projektu

Vitajte na Gajdošských fašiangoch! Gajdošské obce Malá Lehota, Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany pripravili pre vás v spolupráci s Cechom slovenských gajdošov už 35.ročník tradičného festivalu, stretnutia gajdošov a gajdošských hudieb. Bohatý tradičný program plný fašiangovej atmosféry za honosného zvuku gájd. Na festivale vám budú hrať gajdoši a gajdošské zoskupenia z rôznych regiónov SR a aj zo zahraničia. Program je určený pre všetky vekové kategórie, milovníkov tradičnej kultúry i pre odbornú verejnosť. 

Názov prímateľa
Obec Malá Lehota

Celkový rozpočet:
6 725,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €