Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Imrich Pleidel (zost.): Ako sa číta architektúra

Krátky opis
Vydavateľstvo Modrý Peter Vás srdečne pozýva na uvedenie knižnej publikácie Ako sa číta architektúra dňa 9. februára 2022 o 16.30 hod. v Knižnici Kornela Földváriho v Slovenskej národnej galérii na Námestí Ľ. Štúra v Bratislave.
Fotogaléria
Názov podujatia
Uvedenie knihy Ako sa číta architektúra

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
09.02.2022

Popis projektu

24 súčasných slovenských architektov - Andrea Ambrovičová, Karin Barényiová, Tomáš Bujna, Martin Dulík, Irakli Eristavi, Matej Grébert, Vít Halada, Juraj Hantabal, Martin Jančok, Jakub Kopec, Lukáš Kordík, Martin Kusý III., Štefan Moravčík, Richard Murgaš, Samuel Netočný, Pavol Paňák, Peter Pásztor, Imrich Pleidel, Oliver Sadovský, Ilia Skoček, Ján Stempel, Aleš Šedivec, Juraj Šujan, Ľubomír Závodný - píše o jednom svojom realizovanom architektonickom diele. Jednotliví architekti odkry´vajú nekomplikovanou, pútavou formou jednotlivé vrstvy riešenia svojho diela z hľadiska priestorového, funkčného, vzťahu k prostrediu, ku krajine a v neposlednom rade i z hľadiska vnútorného duchovného obsahu a kultúrneho odkazu tak, aby boli zrozumiteľné čo najširšiemu okruhu čitateľov. Prémiový zväzok edície Sivá brada je pokračovaním radu publikácií Ako sa číta báseň a Ako sa číta obraz.

Názov prímateľa
Modrý Peter

Celkový rozpočet:
7 790,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €