Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Koncerty Bratislavského chlapčenského zboru pre slovenské mestá

Krátky opis
Dobrých nápadov je veľa. Tým najlepším je stať sa súčasťou speváckeho zboru a užívať si radosť z hudby, priateľstva, ale aj ochutnať úspech a spoznať svet! Koncert Bratislavského chlapčenského zboru s názvom "Príbeh hudby na cestách" je tu pre celú rodinu. Počas koncertu zaznejú najkrajšie piesne z repertoáru zboru, ktoré bude doprevádzať hovoreným slovom autor projektu a dirigent Gabriel Rovňák ml.
Fotogaléria
Názov podujatia
Koncert Bratislavského chlapčenského zboru - Príbeh hudby na cestách

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
12.03.2022

Popis projektu

Príbeh hudby cestuje za vami!

Dobrých nápadov je veľa. Tým najlepším je stať sa súčasťou speváckeho zboru a užívať si radosť z hudby, priateľstva, ale aj ochutnať úspech a spoznať svet! Po sérii online koncertov, ktoré sledovalo viac ako 80.000 mladých ľudí vo svojich školách, teraz Bratislavský chlapčenský zbor prichádza za svojimi fanúšikmi naživo, aby im na vlastnom príklade ukázal, ako funguje a žije spevácky zbor. Počas koncertu zaznejú najkrajšie piesne z repertoáru zboru, ktoré bude doprevádzať hovoreným slovom autor projektu a dirigent Gabriel Rovňák ml. Mimochodom - vedeli ste, že spevácky zbor sa vie premeniť na rôzne zvieratá, indiánov, či dokonca na celý symfonický orchester? Príďte si užiť radosť z hudby spolu s nami!

Účinkujúci:

BRATISLAVSKÝ CHLAPČENSKÝ ZBOR

Chalani z Bratislavského chlapčenského zboru chodia do školy, na futbal, hokej, hrajú na mobiloch i konzolách sieťové hry. Popri tom všetkom ale ešte chodia do zboru. Speváci tvoria skvelú partiu, ktorá spieva na Slovensku, aj v koncertných sálach celej Európy, Ameriky, Kanady i Ruska. Zbor založila a vedie legenda slovenského zborového umenia, Magdaléna Rovňáková. Teraz prichádzajú talentovaní chlapci priamo k vám, aby sme spolu zažili výnimočný hudobný zážitok. Tešíme sa na vás!


MAGDALÉNA ROVŇÁKOVÁ

Ako zbormajsterku Bratislavského chlapčenského zboru ju pozná snáď každý zborový spevák na Slovensku. Magdaléna Rovňáková založila zbor v roku 1982 a odvtedy s ním precestovala celý svet, priviedla ho na pódiá Slovenskej filharmónie, Slovenského národného divadla, ale aj viedenského Konzerthausu, New Yorskej Carnegie Hall, či sály Moskovskej filharmónie a mnohých ďalších. „Teta Magda“, ako ju chalani v zbore volajú, vie byť veľmi prísna, ale aj ľudská a prívetivá. Vďaka svojej kvalitnej práci je držiteľkou množstva ocenení, napríklad Krištáľového krídla.


GABRIEL ROVŇÁK ML.

Gabriel vyrastal v Bratislavskom chlapčenskom zbore, ktorý teraz vedie so svojou mamou, Magdalénou. S deťmi a mladými ľuďmi pracuje nielen v zbore, ale učí aj na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne. Keďže vyštudoval orchestrálne dirigovanie, stihol už spolupracovať so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, Slovenským komorným orchestrom, Štátnou filharmóniou Košice, Štátnym komorným orchestrom Žilina, Moravskou filharmóniou Olomouc, Filharmóniou Bohuslava Martinu v Zlíne a ďalšími telesami. No a vymyslel Príbeh hudby, ktorý už videli státisíce divákov na celom Slovensku.

DANA HAJÓSSY

Dana Hajóssy je skvelá koncertná klaviristka a riaditeľka Konzervatória v Bratislave. S Bratislavským chlapčenským zborom spolupracuje viac ako 20 rokov! Za ten čas sme sa spolu výborne zohrali a uviedli stovky koncertov doma i zahraničí. Okrem zboru sprevádza na klavíri tých najtalentovanejších mladých slovenských umelcov, ktorí aj vďaka nej žiaria na koncertných pódiách Európy i zámoria.

FILIP HUSÁR

Filip je dlhoročný člen a sólista Bratislavského chlapčenského zboru. Spievať začal ako malý chlapec, keď ho mama doviedla na konkurz do zboru. Dnes Filip končí štúdium informatiky na UK a je tým najlepším dôkazom, že spievanie môže byť koníčkom, ktorý vás dovedie až na koncertné pódiá na celom svete.

Názov prímateľa
Občianske združenie BChZ

Celkový rozpočet:
4 735,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €