Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

1+1

Krátky opis
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pozýva na besedu z cyklu 1+1. Podujatie sa bude konať vo štvrtok 3. februára 2022 o 17:00 v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej ul. 5 Pozvanie tentokrát prijali sinologička, autorka úspešnej knihy Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre Dominika Sakmárová a detská psychologička Barbora Sakmárová. Obe pozvané hostky okrem príbuzenského vzťahu spája aj záľuba v slovenskom folklóre a speve.
Fotogaléria
Názov podujatia
1+1= Dominika Sakmárová a Barbora Sakmárová

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
03.02.2022

Popis projektu

Verejná knižnica Jána Bocatia v  Košiciach pozýva na besedu z cyklu 1+1. Podujatie sa bude konať vo štvrtok 3. februára 2022 o 17:00 v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej ul. 5

Pozvanie tentokrát prijali sinologička, autorka úspešnej knihy Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre Dominika Sakmárová a detská psychologička Barbora Sakmárová. Obe pozvané hostky okrem príbuzenského vzťahu spája aj záľuba v slovenskom folklóre a speve.

Beseda bude prebiehať v režime OP (očkovaní/prekonaní). Záujemcovia, ktorí sa podujatia nebudú môcť zúčastniť osobne, si ho môžu pozrieť online na našej facebookovej stránke.

Tešíme sa na vás.

Dominika Sakmárová je absolventkou sinológie a milovníčkou Ďalekého východu. Zo svojich ciest po Ázii vydala knihu Mačací kožuch a ťava pri čínskom múre, po ktorej najnovšie vychádza druhá cestopisná publikácia, Kórejské halušky. Spolu so sestrou založila folklórnu skupinu Pirečko, v ktorej aj pôsobí.

Barbora Sakmárová vyštudovala psychológiu na Univerzite Karlovej v Prahe, a po návrate na Slovensko pracuje ako školská psychologička v Košiciach. Obľubuje literatúru a venuje sa spevu vo folklórnej skupine.

Projekt 1+1 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Celkový rozpočet:
2 480,00 €

Výška podpory:
2 230,00 €