Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Mladé publikum I.

Krátky opis
Výstava mladých autorov, študentov SPŠ Mikovíniho a Školy umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici. Svoju tvorbu predstavia Matej Červienka, Daniela Kašiarová, Peter Kollár, Anna Holková, Martina Krajčiová a Bea Belková. Výstava bude otvorená v podobe online prezentácie na facebooku Mestská kultúra v Banskej Štiavnici a pre verejnosť sprístupnená ihneď po uvoľnení opatrení do 30.4. 2022 v Kultúrnom centre, Kammerhofská 1, Banská Štiavnica.
Fotogaléria
Názov podujatia
Debutanti

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
30.12.2021 - 30.04.2022

Popis projektu

Čo ženie mladého človeka, ktorý je umelecky nadaný, vyjadriť sa? Sprostredkovať svetu svoje pocity, obrazom, hudbou, tancom, filmom. V mladosti ja na začiatku  svojej cesty, na ktorej mnohokrát zmení svoj pohľad na svet, ale vyjadrovacia schopnosť bude silnieť zážitkami a skúsenosťami. V rámci projektu Mladé publikum sme otvorili dvere práve mladým talentovaným umelcom, ktorí  dokážu svoje predstavy o živote vyjadriť cez výtvarné umenie.


Debutanti si mohli vyskúšať celý proces prípravy výstavy  od výberu diel, návrhu konceptu, prípravy propagačných podkladov, konkrétnej realizácie, až po otvorenie.

Vybraných bolo 6 nadaných výtvarníkov, vďaka ktorým sa nám podarilo nadviazať spoluprácu so SPŠ Mikovíniho a Školou umeleckého priemyslu v Banskej Štiavnici. V budúcnosti  radi sprostredkujeme tvorbu stredoškolákov v našich priestoroch a tým im dodáme energiu a impulz pre ďalšiu tvorbu.

Vybraní boli: Matej Červienka, Daniela Kašiarová, Peter Kollár, Anna Holková, Martina Krajčiová a Bea Belková.


Výstava bude otvorená v podobe online prezentácie na facebooku Mestská kultúra v Banskej Štiavnici a pre verejnosť sprístupnená ihneď po uvoľnení opatrení do 30.4. 2022 v Kultúrnom centre, Kammerhofská 1, Banská Štiavnica.


Podujatie z verejných zdrojov podporil podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Mesto Banská Štiavnica

Celkový rozpočet:
6 650,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €