Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Poviedky pre deti Pimpa a Timpa

Krátky opis
Slovenské vzdelávacie centrum v Mníchove Zvonček pripravilo aj tento rok pre deti súťaž s online Adventným kalendárom Zvonček 2021, kde Katarína Mosnáková Bagľašová mala možnosť prečítať jednu jej novú poviedku podporenú Fondom na podporu umenia. Na príprave sa podieľajú aj iné slovenské vzdelávacie centrá a školy vo svete, slovenské inštitúcie a univerzity.
Fotogaléria
Názov podujatia
Adventný kalendár Zvonček 2021 v Mníchove

Miesto konania
Nemecko

Termín konania
28.11.2021 - 26.12.2021

Popis projektu

Slovenské vzdelávacie centrum v Mníchove Zvonček pripravilo aj tento rok pre deti súťaž s online Adventným kalendárom Zvonček 2021. Na príprave sa podieľajú aj iné slovenské vzdelávacie centrá a školy vo svete, slovenské inštitúcie a univerzity.

V okienku číslo 19 pre deti ukryli poviedku Kataríny Mosnákovej Bagľašovej: Deň, keď sa stratilo slovíčko prepáč. Vybrané detské kolektívy s poviedkou pracovali už niekoľko týždňov. Výsledkom sú nádherné ilustrácie, ktoré obohatili jej autorské čítanie. Ilustrované autorské čítanie nájdete na webovej stránke Centra, Youtube kanáli a Facebookových stránkach: https://www.youtube.com/watch?v=T150YbT1wZM

style="margin-bottom: 20px; color: rgb(112, 112, 112); font-family: " fira="" sans",="" arial,="" helvetica,="" sans-serif;="" font-size:="" 15px;"="">Predtým než autorka začala detom z rôznych kútov sveta čítať svoju novú poviedku, informovala o tom, že jej tvorbu podporil Fond na podporu umenia.

Ako povedala organizátorka podujatia Jarmila Buchová: Poviedka mala u detí veľký úspech a aj pani učiteľky ju vyhodnotili ako veľmi kvalitnú a vhodnú na zaradenie aj do vyučovacieho procesu (celé hodnotenie v prílohe)

V kalendári boli aj takéto témy:

01 Divadlo Hans Hraško: Zuzka a Robert Erby z ERBYtheater Mníchov

02 Rozprávka O pevnej linke Inke z projektu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici

03 Divadlo s Luckou zo Stonožky v Bristole, Anglicko: Červená čiapočka

04 Divadielko detí z Vancouveru z Kanady: O repke

05 Príchod Mikuláša: Erbytheater Mníchov

06 Pracovné listy k pesničke Mira Jaroša: Príde Mikuláš

07 Pracovné listy k rozprávke Na vŕšku

08 Čítanie s Jankou zo Slavik Petit v Paríži, Francúzsko

atď.

Názov prímateľa
Katarína Mosnak Bagljaš

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €