Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

5. Medzinárodné Bienále súčasného umenia v Argentíne

Krátky opis
Medzinárodná výstava súčasného umenia a súťaž výtvarných disciplín v Kultúrnom centre Borges v Buenos Aires.
Fotogaléria
Názov podujatia
V. International Biennale of Contemporary Art of Argentina in Centro Cultural Borges in Buenos Aires

Miesto konania
Argentína

Termín konania
06.04.2022 - 10.04.2022

Popis projektu

V. Bienále súčasného umenia v Argentíne sa uskutoční v termíne 6. -10. Apríla 2022 v Kultúrnom centre Borges , ktoré sa nachádza v srdci mesta Buenos Aires. Výstava predstaví súčasné diela pozvaných umelcov z 35 krajín, v zastúpení všetkých výtvarných disciplín: sochárstvo, fotografia, kresba, rytina, inštalácie, videoart, digitálne umenie, keramika, porcelán, textilné umenie a autorský šperk. Na výstave sa zúčastňujem sochou s názvom Mierová holubica – Paloma de la Paz, ktorá bola vytvorená špeciálne pre túto výstavu, a to udelením štipendia na tvorbu vizuálneho diela z Fondu na podporu umenia. Počas trvania Bienále sa uskutočnia semináre a worshopy pre zúčastnených umelcov ako aj prehliadka dôležitých umeleckých múzeí v Buenos Aires. Súčasťou programu Bienále je aj  súťaž, kde umelecká porota udelí ocenenia pre každú výtvarnú disciplínu. Na otvorenie výstavy je pozvaný aj kultúrny referent Veľvyslanectva Slovenskej Republiky v Buenos Aires. Organizátor Bienále v Argentíne oznámil nový termín otvorenia výstavy Apríl 2022 z  dôvodu pandemickej situácie a karanténnych nariadení v Argentíne v Októbri 2021.

Názov prímateľa
Tibor Tóth

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €