Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Zlaté slovenské ručičky

Krátky opis
Napriek Lockdownu je cez krásne secesné okná Topoľčianskej Mestskej Galérie možné vidieť výtvarný, fotografický projekt: Juraj Schramek : ZLATÉ SLOVENSKÉ RUČIČKY Vznik cyklu čiernobielych fotografií ZLATÉ SLOVENSKÉ RUČIČKY z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Výstava fotografií Juraj Schramek ZLATÉ SLOVENSKÉ RUČIČKY

Miesto konania / kraj
Topoľčany / Topoľčany

Termín konania
06.12.2021 - 17.12.2021

Popis projektu

 ZLATÉ SLOVENSKÉ RUČIČKY

Názov projektu   je tak trochu  provokatívnou parafrázou v našich končinách známeho a podľa môjho názoru nad užívaného výrazu Zlaté české ručičky. Na tie naše slovenské sa akosi pozabudlo, pritom existuje množstvo príkladov šikovnosti slovenských remeselníkov.

Nejedná sa o dokumentárnu fotografiu v pravom slova zmysle, skôr o  autorsky subjektívnu reflexiu faktu, že tradičný slovenský remeselník bol "fortielny" a vynaliezavý. Všetky predmety, ktoré  vo svojich, niekedy až surrealistických zátišiach používam, sú produktom slovenských šikovných rúk. Upútala ma ich výtvarná hodnota. Sú dokladom toho, že slovenská remeselná zručnosť má svoje korene dávno v minulosti a nevznikla príchodom zahraničných automobiliek na naše územie. Myslím si , že aj preto sem všetky tie svetové automobilky prišli, lebo zistili, že nie len v Čechách majú ľudia zlaté ručičky.

Názov prímateľa
Juraj Schramek

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €