Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Inovatívna expozícia P. O. Hviezdoslava

Krátky opis
Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, sa neustále snaží modernizovať a zlepšovať svoje služby. V roku 2021 si pre svojich návštevníkov pripravilo nového audio sprievodcu, ktorý pri návšteve literárnej expozície P. O .Hviezdoslava prinesie rozšírenie fotodokumentácie a rôzne zaujímavosti z básnikovho života. Aplikácia je dostupná na stiahnutie v mobilných obchodoch GooglePlay a Appstore.
Fotogaléria
Názov podujatia
Mobilná aplikácia Audioguide

Miesto konania / kraj
Dolný Kubín / Dolný Kubín

Termín konania
01.12.2021 - 31.12.2021

Popis projektu

Návštevník si pri vstupe do múzea zosníma QR kód, ktorý je umiestnený priamo pri pokladni a následne sa mu v mobile otvorí prístup k stiahnutiu audioguidu. Hlas, ktorý rozpráva životný príbeh básnika, patrí známemu slovenskému hercovi Štefanovi Bučkovi a dopĺňa kultúrny zážitok z literárnej expozície. Vytvorenie takejto aplikácie bolo potrebné aj v dôsledku Covid situácie. V čase keď, nie je možné poskytovať výklad, je práve audioguide skvelou formou náhrady. Návštevník tak neprichádza o potrebné informácie, ale práve naopak, získava ich príjemnou a pohodlnou formou cez audiostopy. V obsahu sa dá prechádzať medzi jednotlivými kategóriami podľa potreby samotného návštevníka. Na vitrínach v expozícií je nalepených desať QR kódov, ktoré po preskenovaní do aplikácie priamo otvoria vyhľadávané obdobie zo života básnika od narodenia vo Vyšnom Kubíne až po deň pohrebu v Dolnom Kubíne. 

 Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava

Celkový rozpočet:
4 585,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €