Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Thurzov dom v premenách času

Krátky opis
Stredoslovenské múzeum pripravilo pre priaznivcov histórie pod vianočný stromček nevšedný darček v podobe animovaného dokumentu o Thurzovom dome. Vychutnať si ho môžete z pohodlia svojej obývačky na FACEBOOKu počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov.
Fotogaléria
Názov podujatia
uvedenie audiovizuálneho animovaného dokumentu THURZOV DOM V PREMENÁCH ČASU

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
24.12.2021 - 26.12.2021

Popis projektu

Stredoslovenské múzeum pripravilo pre priaznivcov histórie pod vianočný stromček nevšedný darček v podobe animovaného dokumentu o Thurzovom dome. Vychutnať si ho môžete z pohodlia svojej obývačky na FACEBOOKu počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov.  V animovanom dokumente o Thurzovom dome s názvom Thurzov dom v premenách času predstavíme vývoj celého objektu od jeho vzniku až po súčasnosť, vrátane najnovších zistení v poradí už druhého pamiatkového výskumu, pozýva do virtuálneho priestoru FACEBOOKu riaditeľ múzea Marcel Pecník. Dokument zachytáva chronologický, architektonický, stavebný a historický vývoj domu, v ktorom v minulosti sídlila Thurzovsko-fuggerovská mediarska spoločnosť. Tvorivá spolupráca pracovníkov Stredoslovenského múzea so spoločnosťou Doubles production vyústila do príbehu Thurzovho domu v pútavej audiovizuálnej forme. Po jeho exkluzívnom odvysielaní počas Vianoc na FACEBOOKu, ho najbližšie najbližšie uvidia ako súčasť novej spoločenskovednej expozície. 

Realizáciu dokumentu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Banskobystrický samosprávny kraj. Fond je hlavným partnerom projektu.  

Názov prímateľa
Stredoslovenské múzeum

Celkový rozpočet:
13 500,00 €

Výška podpory:
12 000,00 €