Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

O Duške a Luške

Krátky opis
Prvá knižka z vydavateľstva Bublina O Duške a Luške obsahuje obľúbené, bláznivé príbehy z časopisu Bublina plné humoru, lásky, hádok, ale aj prdov a šušňov hlavných protagonistiek – dvojičiek Dušky a Lušky. Napísala ich herečka, spisovateľka, humoristka a hlavne kamarátka Kristína Tormová. Knižka vznikla s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Vydanie knižky O Duške a Luške

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.07.2021 - 31.12.2021

Popis projektu

Prvá knižka z vydavateľstva Bublina O Duške a Luške obsahuje obľúbené, bláznivé príbehy z časopisu Bublina plné humoru, lásky, hádok, ale aj prdov a šušňov hlavných protagonistiek – dvojičiek Dušky a Lušky.  Napísala ich herečka, spisovateľka, humoristka a hlavne kamarátka Kristína Tormová. Okrem dvojičiek v príbehoch stretnete aj maminku Minku, Chalanka, macocha, psicu Sponku, zúrivé sestry Soňu a Broňu, susedu, ale aj rôzne iné čarovné bytosti.

Knižka s príbehmi a otázkami pre malých a veľkých ľudí je doplnená miniknižkou určenou pre len rodičov od samotnej autorky, ktorá pobaví aj pohladí.

Pre deti aj rodičov

Táto knižka vonkoncom nie je iba pre deti,  je vymyslená tak, aby ste si ju s deťmi mohli čítať spoločne a zažívať pri tom špeciálny ľúbivý čas. Okrem toho je každý príbeh doplnený piatimi otázkami pre malých a piatimi otázkami pre veľkých ľudí a vďaka nim spolu môžete diskutovať až kým spoločne neodpadnete od únavy.

Knižka je o zázrakoch, čarách, láske a o objatiach. Dozviete sa napríklad to, že keď sa Duška a Luška pohádajú, ktorej patria pančucháče s dierkou na kolene, príde ich navštíviť čarovná bytosť Rudolfína, ktorá má vo vlasoch veveričku a špeciálne schopnosti. Alebo to, že v našich bytoch a domoch pracujú malé fantastické tvorčeky na tom, aby vytvorili tú pravú orechovú vôňu domova. Ucítime ju vždy keď sa domov po dlhšej dobe vrátime. Cítite to aj vy?

Kto za projektom stojí?

Tvorba a výroba knižky je tímová práca. Táto myšlienka, aby príbehy o Duške a Lušky vyšli aj knižne, vznikla v hlave samotnej autorky Kristíne Tormovej a nadchla vydavateľky časopisu Bublina Vandu Gábrišovú a Broňu Schragge .

Kristína písala a vymýšľala, dopisovala a pripisovala, Zuzana Líšková knižku zeditovala, korigovala ju Magda Poppelková. Dizajn knižky chytila do rúk Janka Bálik a krásne ju ilustrovala Zuzana Dreadka Krutá.

Knižke vdýchne hmotnú podobu tlačiareň Nikara v Krupine. Jej vznik knižky finančne podporil aj Fond na podporu umenia. 


Názov prímateľa
Bublina print s.r.o.

Celkový rozpočet:
10 650,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €