Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

IDENTITA

Krátky opis
Výstava s názvom Back to the woods prezentuje najnovšiu tvorbu spišskej autorky Paulíny Halasovej. Z dôvodu pandemickej situácie vernisáž prebehne online na youtube kanáli Paulína Halasová. Po uvoľnení pandemických opatrení bude sprístupnená verejnosti v kaštieli v Smižanoch. Halasová patrí medzi mladých umelcov a jej tvorba je špecifická príklonom k figurálnej maľbe. V najnovšom projekte reflektuje ľudské telo v kontexte kultúrno-spoločenských vzťahov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Back to the woods

Miesto konania / kraj
Smižany / Spišská Nová Ves

Termín konania
01.12.2021 - 20.12.2021

Popis projektu

Výstava s názvom Back to the woods prezentuje najnovšiu tvorbu spišskej autorky Paulíny Halasovej. Výstava bude uvedená online. Po uvoľnení pandemických opatrení bude sprístupnená verejnosti v kaštieli v Smižanoch.

Halasová patrí medzi mladých umelcov a jej tvorba je špecifická príklonom k figurálnej maľbe. V najnovšom projekte reflektuje ľudské telo v kontexte kultúrno-spoločenských vzťahov.

Výstava prostredníctvom tvorivého prejavu kriticky poukazuje na aktuálne problémy spoločnosti súvisiace s akceptáciou diverzity a tolerancie individuality jedinca. Diela v konceptuálnej rovine primárne atakujú zaužívaný ideál krásy, predstavu krásnych „ideálnych tiel“ v ostrom kontraste k telám s deformáciami, hendikepom a inými získanými či vrodenými deštrukciami. Snahou diel nie je prispôsobovať obsah diela "hendikepu" jedincov, ale zobraziť ich v situáciách a kompozíciách, na aké sme zvyknutí u ľudí, ktorí v súčasnosti definujú takzvaný ideál krásy. V dielach dominuje suverenita a pokoj, ktorým disponujú hlavné postavy napriek (alebo možno práve vďaka) ich hendikepu. Formálne diela vychádzajú zo sveta sociálnych sietí, prevažne instagramovej kultúry, čo v súčasnosti predstavuje mienkotvornú platformu na vznik spoločensky akceptovaných štandardov krásy .

Halasová predstavuje tvorbu v tradičnom médiu maľby (olej a akryl na plátne) a v digitálnej kresbe.

**
Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Paulína Halasová

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 120,00 €