Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase (8.ročník)

Krátky opis
Záverečný koncert 8. ročníka cyklu Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase aj so svetovými premiérami skladieb Tomáša Boroša a Mariána Lejavu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
27.11.2021

Popis projektu

Ensemble Ricercata v svetovej premiére uvedie skladby:

Marian Lejava: Quintettino tenero (illuminato dal grande Amadeo) (notturno no. 7)

Tomáš Boroš: Radio Rhapsody pre klavír, dychové kvarteto a rozhlasovú nahrávku 


V programe sú ďalej skladby W. A. Mozarta Kvinteto pre dychové nástroje a klavír Es Dur, K 452 a Old Boys Anthology Juraja Beneša. 


Súbor vystúpi v zostave: Daniela Varínska, Andrea Bálešová, Ivan Šiller – klavír
Ronald Šebesta – klarinet, Jan Hudeček – fagot, Matúš Veľas – hoboj, Carlie Bigelow – lesný roh


Koncert sa uskutoční formou online prenosu. Odvysiela ho Rádio Devín 27. 11. 2021 o 19:00 na adrese: https://devin.rtvs.sk/
https://devin.rtvs.sk/?fbclid=IwAR2a0JjHks38Y3sP24RkXAb48j9go-LxLC-wMi9ZXSKphCKzjfyThGptzYs">https://devin.rtvs.sk/ class="s2" style="font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-stretch: normal; line-height: normal; font-family: " helvetica="" neue";="" font-kerning:="" none;"="">

Koncert je súčasťou hudobno-edukačnej relácie Rádia Devín Hudobná dielňa. 

Názov prímateľa
InMusic, o. z.

Celkový rozpočet:
8 350,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €