Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

PROJEKT –1: Samuel Čarnoký - Zoom on Type

Krátky opis
Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch Vás pozýva na vernisáž výstavy Samuel Čarnoký / Zoom on Type. Otvorenie výstavy: 3. decembra 2021 o 17,00 hodine. Kurátor výstavy Eva Čarnoká Výstava potrvá do 31. decembra 2021. Otvorené: utorok - piatok 8,00 - 17,00 h., sobota : 9,00 - 13,00 h.
Fotogaléria
Názov podujatia
Samuel Čarnoký / Zoom on Type

Miesto konania / kraj
Nové Zámky / Nové Zámky

Termín konania
03.11.2021 - 31.12.2021

Popis projektu

Výstavný projekt Zoom on Type prezentuje polohu písmarskej práce etablovaného grafického dizajnéra a písmotvorcu Samuela Čarnokého. Výstava bude realizovaná ako súčasť prvého ročníka PROJEKTU-1 v suteréne Galérie umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch. Prostredníctvom site - specific inštalácie rozmerovo exponovaných písmen v priestore galérie upriamuje pozornosť na samotné písmo, jeho formu, ale aj obsah.Zámerom výstavy je edukovať návštevníka o nielen informačnej hodnote písma, ale estetických vizuálnych kvalitách a ich vzájomnom vzťahu pre správne interpretovanie a pochopenie informácie. Nezvyčajná veľkosť znakov v interiéri by mala diváka k písmu natoľko priblížiť , že sa ocitne priamo v inštalácii a stane sa jej súčasťou.

Názov prímateľa
Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch - Ernest Zmeták Művészeti Galéria, Érsekújvár

Celkový rozpočet:
2 334,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €