Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Komorné koncerty v slovenských mestách

Krátky opis
Trio THE SAXOPHONE CONNECTIONS je v našich končinách netradičným zoskupením, ktoré tvoria L. Akhmetova (husle), Ken-Wassim Ubukata (violončelo) a Ladislav Fančovič (altový saxofón). Saxofón je na slovensku v klasickej hudbe takmer neznámym nástrojom a málokto si vie predstaviť ako krásne môže pri správne používanej technike znieť Môžete sa o tom prísť presvedčiť sami.
Fotogaléria
Názov podujatia
THE SAXOPHONE CONNECTIONS | b minor

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
04.12.2021

Popis projektu
Malý Berlín 4.12.2021 o 19:00 hod.

Trio THE SAXOPHONE CONNECTIONS je v našich končinách netradičným zoskupením, ktoré tvoria L. Akhmetova (husle), Ken-Wassim Ubukata (violončelo) a Ladislav Fančovič (altový saxofón).

Saxofón je na slovensku v klasickej hudbe takmer neznámym nástrojom a málokto si vie predstaviť ako krásne môže pri správne používanej technike znieť Môžete sa o tom prísť presvedčiť sami.

Špeciálnym hosťom koncertu bude Ján Gašpárek, ktorý spolu s L. Fančovičom odohrajú skladbu Paula Hindemitha pre dva altové saxofóny.

Program:
Adolf Busch (1891-1952): Suita pre husle a altový saxofón (1931)
Nicolas Bacri (*1961): Petite musique pre husle, violončelo a altový saxofón op. 111 (2008)
Paul Hindemith (1895-1963): Konzertstuck pre dva altové saxofóny (1933)
Nikolai Kapustin (1937-2020): Duett pre violončelo a altový saxofón op.99 (1999)
Jevgenij Iršai (*1951): 3 Adventures pre husle a altový saxofón (2020)
Ernst Roters (1892-1961): Trio pre husle, violončelo a altový saxofón W.26 (1926)


VSTUPNÉ:
■ BEZPEČNE ZA KULTÚROU

Podujatie prebehne v COVID režime KOMPLETNE ZAOČKOVANÍ, a teda vstup bude za dodržania všetkých epidemiologických opatrení povolený návštevníkom, ktorí sú plne očkovaní.

V Malom Berlíne robíme všetko pre zdravie divákov. Prečítajte si o našich krokoch aj nad rámec povinných opatrení, ktoré zvyšujú bezpečnosť kultúrnych podujatí: https://www.malyberlin.sk/eventy/the-saxophone-connections-b-minor/?fbclid=IwAR3irxukN8AFA3v53U687F0a4tAeIcyiLqPnJYxjLifuCM30Rmne8AvPxs4" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank">https://www.malyberlin.sk/eventy/the-saxophone-connections-b-minor/?fbclid=IwAR3irxukN8AFA3v53U687F0a4tAeIcyiLqPnJYxjLifuCM30Rmne8AvPxs4" class="kvgmc6g5 cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql">
LEILA AKHMETOVA pochádza z Kazachstanu. Na husliach sa začala učiť hrať ako osemročná. Od sezóny 2015/2016 do apríla 2019 pôsobila ako prvá hráčka v skupine 2. huslí v Berlínskom rezidenčnom orchestri. Taktiež bola prvou huslistkou komorného súboru Chamber of Lights. Od septembra 2019 je členkou Slovenskej filharmónie v skupine 2. huslí.

KEN-WASIM UBUKATA sa narodil vo Francúzsku. Na violončele sa začal učiť hrať ako šesťročný a dirigovaniu sa spočiatku venoval ako autodidakt. Od sezóny 2018/2019 je členom Slovenskej filharmónie ako zástupca koncertného majstra skupiny violončiel.

LADISLAV FANČOVIC je považovaný za významného predstaviteľa európskeho interpretačného umenia a zároveň patrí k najvšestrannejším umelcom na česko-slovenskej hudobnej scéne. Od roku 2020 študuje hru na saxofóne na Fontys University v Holandsku pod vedením jednej z najväčších saxofónových osobností klasickej hudby, skladateľa a dirigenta Andreasa van Zoelena.

JÁN GAŠPÁREK okrem pedagogickej činnosti a ďalších sólových a komorných aktivít pôsobí ako člen saxofónového kvarteta Pressburg Saxophone Quartet.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a mesto Trnava.

Za podporu ďakujeme aj mediálnym partnerom: trnava-live.sk, trnavskyhlas.sk, Trnavsko a Trnavské rádio.

Názov prímateľa
Občianske združenie Spoločnosť priateľov dobrej hudby

Celkový rozpočet:
22 610,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €