Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Podujatia a aktivity OZ QUASARS

Krátky opis
Projekt Podujatia a aktivity OZ QUASARS zahŕňa viacero podujatí a aktivít OZ QUASARS v roku 2021: „Quasars Ensemble na festivale Muzički Biennale Zagreb“ vrátane „reading session“, “Pocta Romanovi Bergerovi“ (kompletné uvedenie klavírneho diela skladateľa), “JUBILEE“ (diela z pera jubilujúcich autorov troch generácií), 3 skladateľské workshopy a 4 zahraničné pracovné stretnutia s množstvom konzultácií za účelom prípravy koncertných a edukačných podujatí na roky 2021 až 2023.
Fotogaléria
Názov podujatia
Pocta Romanovi Bergerovi

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
17.11.2021

Popis projektu

17. 11. 2021 19.00 h
Veľké koncertné štúdio RTVS, Mýtna 1, Bratislava

 

Či už to bola ľahostajnosť ako taká, ktorá je vskutku symptomatickým fenoménom našej modernej "slobodnej" spoločnosti, alebo to spôsobila neprehľadnosť pandemického súženia, ktoré nás už viac než rok psychicky aj fyzicky gniavi, vkaždom prípade nás v ostatnom období opustilo množstvo nenahraditeľných osobností miznúcich v nepríjemnej ozvene miestami až ohlušujúceho ticha.

Medzi nimi aj „filozofický hudobník" (ako ho kedysi výstižne nazval Ivan Kadlečík), ktorého umelecký a humanistický odkaz navždy ostane niečím, čo nás bude inšpirovať k tomu, aby sme boli - aspoň z času na čas - o niečo lepšími, ľudskejšími bytosťami.

Takmer rok od odchodu Romana Bergera je 17. november symbolickou príležitosťou, ako sa prostredníctvom jeho hudby pokúsiť o opätovné pripomenutie hodnôt, v ktoré sme pred vyše tromi dekádami síce úprimne, ale trochu aj naivne verili.

 

 

Program:


Roman Berger

 

Sonáta 1960

Soft November Music

Sonáta č. 3 "da camera" in memoriam Frico Kafenda

 

 

Účinkujúci:

Ivan Buffa, klavír

Peter Zajac, privítanie

Lucia Hurajová, umelecký prednes

 

----

 

Vstupné:

12 €  / dospelí
6 € / študenti, dôchodcovia, ŤZP

Predpredaj v sieti Ticketportal

Predaj na mieste 1 hod. pred koncertom

Viac info na http://www.quasarsensemble.com/" style="color: purple; text-decoration: underline;">www.quasarsensemble.com

 

----

 

Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. S finančnou podporou Hudobného fondu a  SOZA.

 

Mediálni partneri: 
.týždeň, Eventland Bratislava – cool events and things to do near me, www.eventland.eu/bratislavahttp://www.quasarsensemble.com/" style="color: purple; text-decoration: underline;">www.citylife.skhttp://www.quasarsensemble.com/" style="color: purple; text-decoration: underline;">www.kamdomesta.sk, www.visitbratislava.com.
 

Vizuál: foto (archív HC)

----

 

UPOZORNENIE:

Na koncert bude povolený prístup na základe dodržania všetkých protiepidemických opatrení UVZSR, ktoré budú platné v deň jeho konania.

Koncert je určený pre ľudí zo skupiny OTP:

 

PLNE ZAOČKOVANÍ:
(14 dní po 2. dávke, 21 dni po podaní jednodávkovej vakcíny, 14 dní po akejkoľvek dávke vakcíny ak osoba preukázateľne prekonala ochorenie pred nie viac ako 180 dňami, deti do 12 rokov)

 

TESTOVANÍ:
- negatívny výsledok testu na COVID-19 (PCR alebo LAMP 72 hod od odberu, antigénový test 48 hod od odberu
- preukázateľne prekonanie ochorenia COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami)

 

 



 

 

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
36 500,00 €

Výška podpory:
30 000,00 €