Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Jazz Blues Jamboree 2021

Krátky opis
Po ročnej pauze sa vracia tradičný novozámocký festival Jazz Blues Jamboree so svojím XVI. ročníkom!
Fotogaléria
Názov podujatia
Jazz Blues Jamboree 2021

Miesto konania / kraj
Nové Zámky / Nové Zámky

Termín konania
19.11.2021 - 20.11.2021

Popis projektu

Jazz Blues Jamboree je nepochybne jedným z najobľúbenejších a rozhodne tým najstarším zo žánrových hudobných festivalov v Nových Zámkoch. Po ročnej, pandémiou vynútenej odmlke je späť so svojím 16. ročníkom!

November symbolicky svedčí tomuto podujatiu najviac, a tak sa Jazz Blues Jamboree 2021 uskutoční 19. a 20.11.2021 už tradične v kine Mier na dvoch pódiách.

Aj tento rok bolo prioritou organizátorov dosiahnuť pestrú dramaturgiu s formáciami, ktoré interpretujú jazz a blues v tých najpestrejších škálach.

V piatok sa o navodenie atmosféry postará charizmatická dvojica LIZI & MARCI (HU), ktorá zaodieva svetoznáme hity do podmanivého jazzového šatu. Maďarské duo bude svojou tvorbou vo foyeri kina vytvárať príjemnú klubovú atmosféru v prestávkach hlavného programu. Úvodné tóny festivalu na hlavnom pódiu budú v réžii THE TURTEV BROTHERS (SK), ktorých tvorba nás zavedie priamo ku koreňom starých folk-bluesových štandardov a spirituálov. O tom, že domáca jazzová scéna nemá núdzu o nápaditú tvorbu, nás presvedčí ALTAR TRIO (SK) pod taktovkou jedných z najvýznamnejších osobností moderného slovenského jazzu, Ľuboša Šrámka a Nikolaja Nikitina. Záver večera bude patriť jazz-fusion formácii DJABE (HU), ktorá si počas svojho vyše štvrťstoročie trvajúceho pôsobenia získala uznanie fanúšikov na 3 kontinentoch a v 42 krajinách sveta.

Druhý deň festivalu otvorí víťaz súťaže kapiel v roku 2019, mladé trio HER MEMORIES (SK), ktoré je zároveň víťazom najprestížnejšej súťaže Slovakian Blues Challenge 2019, vďaka čomu budú našu krajinu reprezentovať na European Blues Challenge 2022 vo Švédsku. Nasledovať bude FEKETE JENŐ, spevák a gitarista, formujúci maďarskú bluesovú scénu od 80.-tych rokov, so svojimi BLUES ROCKERS, ktorý zároveň predstaví svoj paradoxne iba debutový album Sárarany z roku 2019. Hudobného matadora vystrieda mladá generácia v stelesnení energickej a dravej zostavy THE YOUNIVERSE, ktorá dokazuje, že blues môže byť spoľahlivým stavebným kameňom aj pre nové moderné hudobné vlny.

Symbolickým mentorom Jazz Blues Jamboree 2021 je jeden z priekopníkov rhythm ´n´ bluesovej scény, IKE TURNER, ktorý by v tomto roku oslávil svoje nedožité 90. narodeniny.

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Finančne podporil SOZA. 

Názov prímateľa
Mesto Nové Zámky

Celkový rozpočet:
12 300,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €