Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Cyklus koncertov vážnej hudby v Liptove "Hudba v Hrádku"

Krátky opis
Unikátny koncert s workshopom zoskupenia Solamente Naturali, ktorý obsahuje repertoár viažúci sa k hudobnej minulosti Liptovského Hrádku. Nadväzuje na CD, ktoré Solamenet Naturali vydali - Musica Hradekiensis.
Fotogaléria
Názov podujatia
Musica Hradekiensis

Miesto konania / kraj
Liptovský Hrádok / Liptovský Mikuláš

Termín konania
07.11.2021

Popis projektu

Súbor SOLAMENTE NATURALI (SN) a jeho umelecký vedúci Miloš Valent patria k špičkovým odborníkom na historicky poučenú interpretáciu a bohatými koncertnými i nahrávacími aktivitami reprezentujú slovenské umenie v medzinárodnom kontexte už viac než dve dekády. Medzi ťažiskové aktivity súboru patrí aj objavovanie hudobnej minulosti Slovenska v podobe vytvárania programov, ktoré zahŕňajú originálne dramaturgie s dielami od 16. do 19. storočia. Vysoko hodnotený je tiež cyklus Kantáty (Johanna Sebastiana Bacha) so SN a Musica poetica da camera. Mnohé z 30 nahrávok CD, ktoré súbor nahral, získali prestížne ocenenia: o i. Cena Tatra Banky 2020 za CD Musica Globus, Nominácia CD Pastorella na Cenu Tatra Banky 2017, Ceny Radio Head Awards: Nahrávka roka CD Thesaurus (2016), Nahrávka roka CD Collection of Anna Szirmay Keczer (2014), Krištáľové krídlo 2010 za nahrávky Hummelových diel a komplet sláčikových kvartet M. Zmeškala, Zlatá platňa za CD Mater s tvorbou V. Godára. Renomé SN potvrdzuje aj účinkovanie na prestížnych domácich i zahraničných pódiách: v rámci cyklu SF, na BHS, festivale Concentus Moraviae, Bostonskom festivale starej hudby, Händlovských slávnostiach v Göttingene, Haydnovom festivale v Esterháze a ď. Súbor pravidelne spolupracuje s osobnosťami ako A. Parrott, S. Stubbs, M. Štryncl, J. Semerádová a ď. V Lipt. Hrádku vystúpili niekoľkokrát, o.i. s dielami zo Zbierky hudobnín rímsko-katolíckeho farského kostola v Lipt. Hrádku, jeden z programov zaznel aj na koncerte v SNG v Bratislave. Workshop pre študentov SOLŠ J. D. Matejovie bude v Hrádku uvedený pri príležitosti turné SN.

Názov prímateľa
Mesto Liptovský Hrádok

Celkový rozpočet:
6 080,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €