Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

POcitové priestoRY (PO_RY)

Krátky opis
Ide o formátovanie uceleného vizuálneho prostredia, kde dochádza k osobitému „ohmatávaniu“ intímneho a imaginárneho priestoru, ktorý dostáva mäkkú a tekutú povahu. A to pre svoju feminijnú poetiku, zraniteľnosť, plynutie vlastných textov, pre premenlivosť situácií so zapojením svetla a diváka. Výstava nazvaná PO-RY (POcitové prestoRY) tak prináša imaginatívny „zošitý“ vnútorný priestor mladej umelkyne, ženy a matky v novom podaní a kontexte.
Fotogaléria
Názov podujatia
PO-RY (POcitové priestoRY)

Miesto konania / kraj
Spišský Hrhov / Levoča

Termín konania
11.11.2021 - 20.12.2021

Popis projektu

    Mladá slovenská umelkyňa Amalka Ľudmila Valenčíková (* 1980, Krompachy) v aktuálnej tvorbe vytvára vlastný, trochu zväzujúci priestor identity ženy – umelkyne. Modeluje sériu stretnutí objektov, sôch a interaktívnych inštalácií. Metaforicky tak osobitým spôsobom zúročuje svoje sochárske školenie na Fakulte umení TU v Košiciach pod vedením prof. Bartusza (2000-06).

    Pre EQO – priestor interaktívnej kultúry v Spišskom Hrhove pripravuje silnú inštaláciu troch rozmerných valcovitých dutých objektov v obdĺžnikovom pôdoryse, na vrchu ukotvených v trámoch. Predstavujú nadrozmerné pozošívané organické tvary, pričom do každého sa bude dať vstupovať cez siluetu ženy a vo vnútri vznikne hrejivé osvetlené prostredie s textovými odkazmi.

    Ide o formátovanie uceleného vizuálneho prostredia, kde dochádza k osobitému „ohmatávaniu“ jej intímneho a imaginárneho priestoru, ktorý dostáva mäkkú a tekutú povahu. Nielen pre zapojenie väčšiny mäkkých a dočasných materiálov (textil, krajky, vatelín, vlna, pančuchy), ale aj pre svoju feminijnú poetiku, zraniteľnosť, plynutie vlastných textov, pre premenlivosť situácií so zapojením svetla a diváka. Výstava nazvaná PO-RY (POcitové prestoRY) tak prináša imaginatívny „zošitý“ vnútorný priestor mladej umelkyne, ženy a matky v novom podaní a kontexte.

 

 

PhDr. Vladimír Beskid, historik umenia a kurátor

Názov prímateľa
Ľudmila Valenčíková

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €