Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

TELOHRA 2021

Krátky opis
Koncept TELOHRA začal vznikať v 2018 ako spoločná myšlienka členov oz mimoOs, vytvoriť komunitný a rozvíjajúci sa vzdelávací systém pravidelných tanečných hodín pre verejnosť. Cieľom je posunúť súčasný prístup k pohybu bližšie k verejnosti. Učiť sa hravo, kreatívne a efektívne, ako vedome pristupovať k svojmu telu a k pohybu. Taktiež posilniť v participantoch odvahu, a otvoreným prístupom lektorov dať možnosť duševne rásť a stimulovať individualitu ako aj socializáciu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Telohra dospelí / november + december

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
04.11.2021 - 16.12.2021

Popis projektu
V novembri a decembri sa na Telohre stretneme s troma skvelými lektorkami a jedným lektorom, ktorí Vás budú sprevádzať zákutiami tela, mysle a pohybu.

Energiu rozptýlia a zdieľajú:
Janka Ryšlavá
Na chvíli se odstřihni od vnějšího světa a ponoř se do krajiny těla a  pohybu. Dech, pohyb, pot, frustrace i radost. Tématem lekce bude ukotvení/uzemění opora, kterou nám podlaha i tělo dává. A oproti tomu vzlet a svoboda vznilá z této opory. Skrze jednoduchá zadání budeme zkoumat a objevovat vlastní možnosti i potřeby. Fascinují mě možnosti lidského těla, i to, že každý máme tělo jiné.
jevovat vlastní možnosti i potřeby. Fascinují mě možnosti lidského těla, i to, že každý máme tělo jiné.

Soňa Kúdeľová
- Body and mind listening - 
Štrukturovaná pohybovo-performatívna improvizovaná hra, kde pravidlá určujú všetci zúčastnení. 

Silvia Sviteková

Be on: Prvé kroky k performancii - kreatívny workshop pre všetkých, ktorí chcú spojiť tanečnú lekciu s úvodom do javiskového sveta. Pohybové hry, improvizácie, tanečné základy a rôzne spôsoby využitia vlastného pohybu ako nástroju k performancii. Workshop je určený pre všetkých.


Danko Raček
I.G.O.R. – „Duet ako neustále sa meniaca kompozícia“ je radostný pohybový výzkum zameraný na partnerskú prácu v improvizovanom duete. Preskúmame našu schopnosť/zručnosť predvídať pohyb/akciu partnera a zostať slobodný pri komponovaní svojho vlastného pohybového materiálu. Zmenu nevnímať ako prispôsobovanie sa ale ako komunikáciu vo vnútri duetu. Srdečne vás pozývam do improvizovaných duetov plných odvahy, risku a našej (ne)možnosti rozhodnovať sa.

vo štvrtky:
4.11. / 11.11. / 18.11. / 25.11.
2.12. / 9.12. / 16.12.

v čase 19:00 - 20:30
Prihlásiť sa môžete mailom na:
telohramimoos@gmail.com

Miesto:
Staromestské centrum kultúry a vzdelávnia, Školská 14
Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Názov prímateľa
mimoOs

Celkový rozpočet:
7 013,00 €

Výška podpory:
6 360,00 €