Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

,,Deň s. . .“ – dokumentovanie spôsobu života

Krátky opis
Projekt má prispieť k rozšíreniu vedomostí o tradičnej kultúre prostredníctvom výskumu a zachytenia pracovných postupov a bežného života príslušníkov pamätníckej generácie, ktorí sú nositeľmi "tradičného" povedomia. Výskum "Deň s ... - dokumentovanie spôsobu života" je zacielený na zachytenie fragmentu zvyklostí a životnej múdrosti konkrétnych pamätníkov. Zámerom projektu je vo forme krátkych filmov sprístupniť poznatky získané výskumom dvoch tém - gazdovania a remeselníctva.
Fotogaléria
Názov podujatia
Deň s... výrobcom pastierskych bičov

Miesto konania / kraj
Michalovce / Michalovce

Termín konania
22.01.2018

Popis projektu

Zemplínske múzeum v vzniklo v roku 1957. Expozície sú umiestnené v priestoroch barokovo-klasicistického kaštieľa šľachticov zo Starého a z Michaloviec. Múzeum sa od svojho vzniku zameriava na výskum a dokumentáciu prírody, histórie, kultúry a umenia regiónu Zemplína. Špecializuje sa na oblasť zoológie stavovcov, pravekých dejín, cirkevnej histórie, agrárnej etnografie, výtvarného umenia a umeleckých remesiel 19. – 21. storočia. Výskumná činnosť múzea sa v oblasti etnografie zameriava na zvyky a tradície, ale aj materiálnu kultúru obyvateľov regiónu. Výstupy výskumov boli publikované vo forme článkov, samostatných častí v monografiách obcí, alebo v samostatných publikáciách.

Názov prímateľa
Zemplínske múzeum v Michalovciach

Celkový rozpočet:
1 590,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €