Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Podujatia v Dome umenia Arteska

Krátky opis
Novembrový koncert Nina Rose v Arteske
Fotogaléria
Názov podujatia
Nina Rosa koncert

Miesto konania / kraj
Detva / Detva

Termín konania
18.11.2021

Popis projektu

Dom plný hudby je séria podujatí, ktoré organizuje Dom umenia Arteska vďaka podpore Fondu na podporu umenia.

Pod pseudonymom Nina Rosa sa skrýva talentovaná slovenská speváčka, huslistka a skladateľka žijúca v Prahe, Nina Marinová. Jej multižánrový hudobný svet je svetom rozviatych vlasov vo vetre, pieskom v topánkach, ale aj pestrofarebných indických ulíc či parížskych kaviarničiek. Jej lásku k cestovaniu a búraniu žánrových stereotypov dopĺňa jazz, folk, reggae, vršovický pop i kapverdské indie so slovenským jazz manouche. Objav sezóny či slovenská Amy Winehouse, ako speváčku označujú poniektorí českí kritici, prišla s projektom Nina Rosa v lete roku 2016, na žiadosť organizátorov divadelného festivalu v Znojme. Hudobníčka, známa predovšetkým z hrania s kapelami Zrní a Charlie Straight, má na konte aj viacnásobné turné v Nemecku, Francúzsku a Novom Zélande, ktoré absolvovala so svojimi vlastnými kapelami Praguematique, Dub Artillery či Transitus Irregularis. V piesňach Niny Rosy cítiť lásku k hudbe a cestovaniu, prelínajú sa tu reálne i vymyslené jazyky.


Názov prímateľa
Arteska s.r.o.

Celkový rozpočet:
22 800,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €