Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

5 skladieb s hobojom - 1. skladba - Rané Kvety Zla

Krátky opis
Projekt 5 skladieb s hobojom je hudobný cyklus o jednom človeku a jeho malom vesmíre, ktorý je mozaikou každodenných obrázkov a emócií a zároveň o človeku s väzbami na experimentálnu, aj klasickú vážnu hudbu, abstrakciu, improvizáciu a podobne. 5 skladieb - 5 hudobných obrazov - 5 krátkych hudobných filmov s hobojom Začiatok cyklu je skladba s názvom Rané Kvety Zla podľa knihy Ch. Baudelairea, premiéru 30.10.2021 o 20,00hod možno sledovať tu : https://youtu.be/jyVUN7TWF64
Fotogaléria
Názov podujatia
online koncert

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
30.10.2021 - 28.02.2022

Popis projektu

5 skladieb s hobojom sa postupne po častiach bude objavovať v online priestore na YouTube a Facebooku Papu Rapu od teraz až do februára.

Každá z nich je samostatná ale patria k sebe ako cyklus. 5 elektro -akustických skladieb s hobojom, kde hoboj nie je sólo nástroj, ale element, ktorý to celé vyrozpráva od začiatku. Hoboj, klasický drevený dychový nástroj sa tu predstaví v trochu inej podobe ako sme zvyknutí - v rôznych svojich zvukových možnostiach ako improvizácia na tému- a zároveň ako subjektívne ja osoby, ktorá je ne-/prítomná a dané témy odráža.


Začiatok cyklu je skladba s názvom Rané Kvety Zla, kde výraznú rolu hrá koláž. Postrihané útržky z knihy Ch. Baudelairea: Kvety Zla, kde jednotlivé slová vytrhnuté z kontextu sú aj symbolom umeleckého klišé a vzletných fráz ale najmä je to text braný ako hudobný a zvukový materiál. Témou je tiež zachytenie ilúzie, či už optickej alebo ilúzie, ktorú prehodnotí čas. Vo svojej klasickej štruktúre skladba predstavuje rannú náladu ako pilotná časť z piatich - introdukciu. Obsahuje pevné elektronické časti, voľnú improvizáciu hoboja ale aj slovné, hudobné, rytmické a iné hry, kde sa mieša vážne so smiešnym a obyčajné s magickým..

Realizáciu projektu 5 skladieb s hobojom podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia.

premiéra 30.10.2021 o 20.00 hod

odkaz na sledovanie online:

https://youtu.be/jyVUN7TWF64


upútavku" target="_blank">https://youtu.be/jyVUN7TWF64">https://youtu.be/jyVUN7TWF64


upútavku si môžete pozrieť tu:

 https://youtu.be/jyVUN7TWF64


upútavku" target="_blank">https://youtu.be/jyVUN7TWF64">https://youtu.be/jyVUN7TWF64


upútavku

Názov prímateľa
Paulina Ronaiova

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
1 560,00 €