Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Program EQO 2021

Krátky opis
Cieľom projektu je pravidelná prezentačná aktivita nezávislého umenia a kultúry participujúcich profesionálnych umelcov. Zámerom je poskytnutie platformy a priestoru pre živé umenie a súčasné prejavy vizuálnej kultúry, teoretických a edukačných formátov. Poskytnutím možnosti na kreatívnu prezentáciu v priestore EQO chceme prispieť k decentralizácií umenia na Slovensku a kultúrnej inklúzií.
Fotogaléria
Názov podujatia
Posthovory X.

Miesto konania / kraj
Spišský Hrhov / Levoča

Termín konania
29.10.2021

Popis projektu

POSTHOVORY X.

podcasty / nové formáty o vizuálnom umení

29/10/21 – piatok – 18:00

online podujatie

EQO /priestor interaktívnej kultúry/, Spišský Hrhov

Ešte raz v tomto kalendárnom roku sa vraciame k cyklu diskusných formátov v rámci programu EQO, ktoré majú za cieľ rozvinúť živý dialóg o súčasnom umení a kultúre v regiónoch všeobecne. Celkovo desiate diskusné podujatie zamerané na špecifickú komunikačnú platformu – podcasty o súčasnom umení. Bližšie o tom, ako hovoriť o vizuálnom bez obrazu, o kultúre a konektivite ľudí a myšlienok v digitalizovanom covid svete, kam sa posunula diskusia o umení vo verejnom priestor. Nové komunitné témy a mýty. Čiastočne aj reflexia súčasného stavu izolácie, ako nás ovplyvnila karanténa a ako si predstavujeme pokračovanie v postcovid svete.

Podujatie bude premierované online na našom youtube kanáli.

Diskusie sa zúčastní:

·        Martin Jakubčo – spoluautor platformy Silný výber a podcastu Kunstkamera (pôvodne Kunstfilter)

·        Peter Kolárčik – vizuálny umelec, autor podcastu Na čo makáš? – kritickej reflexie umeleckého vzdelávania a praxe

Nezávislé a odborné streamy a názory v originálnom balíku. Bližšie info o zúčastnených budeme dávkovať na sociálnych sieťach - radi nás majte tu: http://fb.com/EQOsarahs" target="_blank">fb.com/EQOsarahs a tu: instagram.com/eqosarahs.

Diskusiu moderuje Adam Macko.

Názov prímateľa
SARAHS SK, N.O.

Celkový rozpočet:
10 540,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €