Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Literárne večery v Artfore 2021

Krátky opis
Prezentácia novej knihy Vandy Rozenbergove "Zjedol som Lautreca" vo štvrtok 21.10. od 18:00 v košickom Artfore. Večer moderuje Tomáš Straka.
Fotogaléria
Názov podujatia
Vanda Rozenbergová v Artfore

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
21.10.2021

Popis projektu
Neznášam, keď si niekto v pospevuje v mojej prítomnosti. Mal som päť rokov a v duchu som si spieval Let čmeliaka, opakujem – v duchu. Len ak som bol sám, pohmkával som si nahlas.
Okrem rodičov nikto nerešpektoval, že som introvert, a starí rodičia ani nevedeli, čo to je.
Pozývame vás na diskusiu a autogramiádu Vandy Rozenbergovej pri príležitosti prezentácie jej novej knihy Zjedol som Lautreca vo štvrtok 21.10. od 18:00 v košickom Artfore.
Večer moderuje Tomáš Straka.
Vanda Rozenbergová, niekoľkonásobná finalistka ocenenia Anasoft litera, prichádza s novinkou, ktorej text je doplnený kresbami autorky.
Zjedol som Lautreca, fiktívnou autobiografiou mladého muža narodeného v roku 1994. Rozprávač príbehu Bubi opisuje svoje dospievanie, ktorému dominuje zvláštny vzťah s matkou. Bubiho život je emotívna mapa kultúrnych vplyvov, do ktorej sa však postupne zapisuje zločin: on a mama Lasička riskujú životy najbezbrannejších. To, čo robia, je pravdepodobne na hranici etiky a morálky – ale možno nie.
Vstup je pre zaočkovaných.
Podujatie v rámci Literárnych večerov v Artfore z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Artforum Košice s.r.o.

Celkový rozpočet:
3 160,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €