Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2021

Krátky opis
Hostia: Dominika Badžová, František Balog Moderátorka: Zuzana Kupcová Diskusia v rámci formátu Open Studios Night: 8.10.2021 / 18.00 hod. Šopa Gallery, Hlavná 40, Košice
Fotogaléria
Názov podujatia
Po stopách Kala Danta s Teatrom PárnoKalo Slovakia

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
08.10.2021

Popis projektu

Hostia: Dominika Badžová, František Balog

Moderátorka: Zuzana Kupcová 

Diskusia v rámci formátu Open Studios Night: 8.10.2021 / 18.00 hod.

Šopa Gallery, Hlavná 40, Košice 


Dominika Badžová a František Balog sa v auguste a septembri zúčastnili rezidencie v rámci projektu Po stopách Kala Danta. Otvorenú výzvu sme pripravovali s cieľom prepájať rezidenčných umelcov s miestnymi rómskymi komunitami, poskytnúť priestor na vzájomnú inšpiráciu, zdieľanie poznatkov, rozvoj dôvery, tvorivosti a predstavivosti. Dominika a František si nás získali sériou tvorivých a motivačných workshopov zameraných na mladých ľudí, ktoré pripravili so snahou pomôcť im s hľadaním cesty k sebarealizácii, rozvíjať ich integritu a poskytovať im nové príležitosti. 


Výsledkom tvorivého procesu so skupinou mladých ľudí z Luníka IX a detského domova Dorka je divadelné predstavenie Magic Classroom. Počas diskusie s Dominikou a Františkom sa dozvieme, ako prebiehal proces tvorby predstavenia, na čo sa počas workshopov zameriavali a aké výzvy počas nich museli zdolať. Porozprávame sa aj o tom, akú máme predstavu o príprave komunitných projektov a na čo si pri ich príprave v budúcnosti musíme dávať pozor, aby sme dosiahli želaný prínos. 


Rezidenčný projekt vznikol z iniciatívy KAIR Košice Artist in Residence, tranzit.sk a Ota Hudeca a je realizovaný v spolupráci s ETP Slovakia. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Projekt je podporený aj organizáciou K13 – Košické kultúrne centrá.

Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
57 110,00 €

Výška podpory:
35 000,00 €