Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výmena závesného systému v Galerijnej sieni Oresta Dubaya

Krátky opis
Zámerom projektu je zabezpečiť ochranu širokého spektra zbierkových predmetov (výtvarné umenie, archeologické nálezy, úžitkové predmety, atď.) prezentovaných vo výstavných priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom (Galerijná sieň Oresta Dubaya a priľahlá chodba), uľahčiť a zjednotiť inštaláciu exponátov a tým skvalitniť výstavné projekty pre návštevníkov prostredníctvom zavedenia profesionálneho závesného systému pre výstavné priestory.
Fotogaléria
Názov podujatia
Výmena závesného systému v Galerijnej sieni Oresta Dubaya

Miesto konania / kraj
Humenné / Humenné

Termín konania
20.10.2021 - 31.12.2021

Popis projektu

V roku 2021 uplynie 27 rokov od otvorenia Galerijnej siene Oresta Dubaya (GSOD) vo Vihorlatskom múzeu (VM) v Humennom (1994). GSOD pozostáva celkovo zo štyroch miestností a chodby, v ktorých prezentujeme výsledky práce galerijného, archeologického, historického a etnografického oddelenia múzea. Súčasný závesný systém v priestoroch GSOD je z hľadiska ochrany exponátov, flexibility, estetických princípov, uchovania historických priestorov kaštieľa, ale i šetrenia zdrojov nevyhovujúci. Rôznorodosť (rozmer, váha, citlivosť materiálu) vystavených exponátov (maľby, fotografie, grafiky, kresby, akvarely, archeologické nálezy, kraslice, textílie, atď.) vyžaduje profesionálny závesný systém. Zámerom projektu je vymeniť doterajší závesný systém pozostávajúci z drevených líšt, plechových háčikov a polypropylénových špagátov, či klincov, ktorý v mnohých prípadoch odpútava pozornosť od samotného diela a zakúpiť závesný systém, ktorý zabezpečí: bezpečnosť exponátov, vysokú variabilitu, šetrnosť voči životnému prostrediu a stenám galerijnej siene, ľahkú manipuláciu, nenápadnosť, splní estetické nároky moderných výstavných projektov.

Názov prímateľa
Vihorlatské múzeum v Humennom

Celkový rozpočet:
3 790,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €