Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

DIVADELNÁ CHALUPKA 2021 – 17. ročník inšpiratívny festival s medzinárodnou účasťou

Krátky opis
Festival DIVADELNÁ CHALUPKA patrí ku kultúrnym udalostiam v regióne Horehronia, ktorá sa koná v meste Brezno. Množstvo divadelných predstavení sa koná od svojho prvého ročníka aj v okolitých obciach, ako napr. Čierny Balog, Podbrezová, Plomka, Šumiac, Telgárt, Valaská, Závadka a prinášajú tak divadelné umenie priamo k občanom. Festival je doplnený množstvom sprievodných podujatí pod názvom "Popoludnie s čiernou ovcou". Patria sem aj koncerty známych i menej známych hudobníkov.
Fotogaléria
Názov podujatia
DIVADELNÁ CHALUPKA 2021

Miesto konania / kraj
Brezno / Brezno

Termín konania
16.09.2021 - 19.09.2021

Popis projektu

Festival sa za 17 rokov stal súčasťou kultúrneho života v Brezne a jeho širokom okolí. V priebehu štyroch dní sa uskutoční 20 divadelných predstavení, 3 eventy, v rámci ktorých sa predstavia mladí hudobníci a obľúbená skupina Duchoňovci. Uskutoční sa aj tvorivá dielňa na tému "Všetko o javiskovej reči".

Predstavia sa neprofesionálne divadlá (Divadlo A a divadlo Shanti, Divadelné štúdiou RosArt, Potulné dividlo J+t, ŠM DSJCH a i. Profesionálnu scénu bude reprezentovať Mestské divadlo Žilina, Prešovské národné divadlo, Teatro Neline a i.

Názov prímateľa
Stredoslovenské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
7 895,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €