Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Otvorený ateliér Danica Danko

Krátky opis
Otvorený ateliér Danica a Danko je projekt o vzájomnej spolupráci a vzájomnej podpore medzi mamou a malým synom v období lockdownu. V tomto dlhom období sú odkázaní tráviť celé dni spolu sami v ateliéri. To, čo sa na začiatku zdal byť problém pre obidvoch sa zmenilo časom na spoločnú zábavu a vzájomnú inšpiráciu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Otvorený ateliér Danica Danko

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.10.2021 - 03.10.2021

Popis projektu

Open ateliér Danica a Danko bude mať trvanie 3 dni počas ktorých môžu ľudia navštíviť ateliér, ktorý sa skladá z troch miestností. Každá z miestností bude zameraná na jednu časť  výstavy: výtvarné diela na recyklovaný materiáloch, inštalácia a projekcia videa a fotografií. V priebehu týchto troch dní bude otvorená diskusia s maliarkou Danicou Ondrejovič a "live painting" s Dankom a pozvanými deťmi.

Projekt "Otvorený ateliér Danica a Danko" poukazuje na problematiky ženy umelkyne, slobodnej matky v období "Lockdownu" - krízového opatrenia od marca 2020 do júna 2020. Tento projekt je o vzájomnej spolupráci a vzájomnej podpore medzi matkou a malým synom v prostredí ateliéru. V tomto období vznikli spoločné diela v ktorých sa stretáva detská fantázia malého chlapca dnešnej generácie, ovplyvneného virtuálnym svetom a hrami. Tento jeho svet kontrastuje a zároveň sa odráža vo výpovediach jeho matky. Na základe tohoto spoločného tvorivého obdobia vznikli rôzne vizuálne diela: obrazy na recyklovaných materiáloch (staré obrusy, ľanové plachty), fotografický set, inštalácia a séria videí. Open ateliér je pozvánka na otvorený ateliér, kde sa môžu záujemci priblížiť a zoznámiť s týmito výpoveďami. Projekt Open ateliér Danica a Danko je publikovaný na internete so zámerom inšpirovať aj iných umelcov k podobným projektom zameraným na mladšie generácie. Poukazuje na dôležitosť vizuálnej tvorby a jej vplyvu na generáciu ktorá je ovplyvnená virtuálnym, globálne homogénnym svetom hier.



Názov prímateľa
Danica Ondrejovič

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €