Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Podujatia v Dome umenia Arteska

Krátky opis
Pia Tango Project je hudobná formácia založená priateľmi a profesionálnymi hudobníkmi v januári 2017. Ako už čiastočne názov tohto zoskupenia prezrádza, dramaturgia ich programu je zameraná na argentínske tango, ale najmä tvorbu argentínskeho skladateľa Astora Piazzollu.
Fotogaléria
Názov podujatia
PiaTango Project

Miesto konania / kraj
Detva / Detva

Termín konania
19.11.2021

Popis projektu

Táto hudobná formácia je na Slovensku svojim repertoárom, nástrojovým zložením a aranžmánmi výnimočná a patrí k malej hŕstke zoskupení s podobným zameraním. Všetky skladby hrá PiaTango Project vo vlastných aranžmánoch, napísaných výlučne pre toto zoskupenie. A práve kombinácia vášne argentínskeho tanga, profesionality hudobníkov a na mieru šitých aranžmánov je zárukou jedinečného zážitku. Okrem diel Astora Piazzollu majú v repertoári diela autorov ako Carlos Gardel, Gerardo Matos Rodríguez, Mercedes Simone, Karol Kompas a iní. Slovenskému publiku sa pätica hudobníkov predstavila na niekoľkých festivaloch aj samostatných koncertoch a na jeseň 2019 absolvovala sériu koncertov po Slovensku s programom nazvaným „Príbehy argentínskeho tanga“. Tieto vystúpenia priniesli okrem hudby aj hovorené slovo a divákom predstavili stručnú históriu a zaujímavosti z oblasti argentínskeho tanga. PiaTango Project je pätica hudobníkov, vystupujú však aj ako duo (husle a gitara) alebo trio (spev, husle a gitara)

Zloženie PiaTango Project:
– spev – Iveta Štrbák Pandiová
– husle – Samuel Mikláš (alt. Milan Rigo)
– gitara, aranžmány – Karol Kompas

Podujatia v Dome umenia Arteska z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Arteska s.r.o.

Celkový rozpočet:
22 800,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €