Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Con spirito 2021 - 41.ročník Hudobnej jari a Hudobnej jesene v Rimavskej Sobote

Krátky opis
Na treťom koncerte 41. ročníka Hudobnej jesene odznejú v podaní Maroša Klátika diela Josepha Haydna, Felixy Mendelssohna Bartholdyho, Bedřicha Smetanu a Modesta Petroviča Musorgského. Klavírny recitál bude v utorok, 12.10. 2021 o 18.00 hod. v divadelnej sále DK Rimavská Sobota .
Fotogaléria
Názov podujatia
Hudobná jeseň 2021 v Rimavskej Sobote

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
12.10.2021

Popis projektu

MgA. Maroš Klátik, ArtD.

Vyštudoval hru na klavíri na Konzervatóriu v Bratislave v triede Petra Čermana a na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne pod vedením Aleny Vlasákovej a Jana Jiraského. Doktorandské štúdium na Vysokej škole múzických umení v Bratislave v triede prof. Idy Černeckej ukončil kompletným predvedením II. zväzku Dobre temperovaného klavíra od Johanna Sebastiana Bacha. Počas štúdií získal 1. miesto a titul laureáta na The International Competition of Young Performers 2006 (Viedeň), 1. miesto a titul laureáta na Kaukko Sorjonen Foundation 2008 (Jyväskylä, Fínsko), 1. miesto v rámci Yamaha Music Fundation of Europe YMFE 2008 (Brno). Absolvoval majstrovské kurzy zamerané na interpretáciu nemeckej a francúzskej piesne v Lübecku pod vedením Rudolfa Jansena a Christy Pfeiler a tiež International Masterclasses v Meissen u Arkadiho Zenzipera.

V súčasnosti pôsobí na Fakulte múzických umení v Banskej Bystrici ako pedagóg hry na klavíri. Okrem toho pôsobí tiež na Konzervatóriu v Bratislave. Svoje vzdelanie rozširuje návštevami prednášok Metodického centra JAMU v Brne. Je členom porôt interpretačných súťaží v rámci Slovenska.

Popri sólovej koncertnej činnosti sa venuje komornej spolupráci so slovenskými interpretmi (Ivica Gábrišová, Eva Varhaníková, Juraj Tomka, Dominik Gál, Mucha Quartet, Marta Beňačková a iní). Účinkoval na festivaloch ako Bratislavské hudobné slávnosti, Albrechtina, Chopin Festival Gaming, Pažaislio muzikos festivalis Kaunas a iné.

Ako sólista a komorný hráč koncertoval v mnohých krajinách Európy, Ázie a USA. Spolupracoval s Moravskou filharmóniou Olomouc, Janáčkovým akademickým orchestrom, Filharmóniou Bohuslava Martinů Zlín, Západočeským symfonickým orchestrom Mariánske Lázně, Štátnou filharmóniou Košice, Štátnym komorným orchestrom Žilina, Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu Bratislava. Účinkoval na mnohých hudobných festivaloch ako Janáčkov festival Brno, Galéria hudby Nitra, Musica nobilis Spiš, Pianoforte fest Meissen. Nahral niekoľko CD so sólovou a komornou literatúrou.

 

P r o g r a m :

Joseph Haydn: Andante con Variazioni f mol Hob. XVII/6

Felix Mendelssohn Bartholdy: Variations sérieuses op. 54

Bedřich Smetana:  Fantázia na české národné piesne JB 1:83

Modest Petrovič Musorgskij: Obrázky z výstavy 

 


Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
3 460,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €