Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávanie v neprofesionálnom umení a astronómii III.

Krátky opis
PRIESTOR Scénografický divadelný workshop pre mladých a dospelých Divadelný workshop PRIESTOR, lektori: Michal Lošonský a MiroslavZwiefelhofer Patrí do cyklu divadelných dielní: Herec a priestor. Cieľom bude v zjednodušenej forme priniesť účastníkom základný prehľad a orientáciu v problematike javiskového priestoru
Fotogaléria
Názov podujatia
PRIESTOR - scénografický divadelný workshop

Miesto konania / kraj
Nitra / Nitra

Termín konania
04.10.2021 - 05.10.2021

Popis projektu

PRIESTOR

Scénografický divadelný workshop pre mladých a dospelých

 

Divadelný workshop PRIESTOR, lektori: Michal Lošonský a MiroslavZwiefelhofer

Patrí do cyklu divadelných dielní: Herec a priestor.

Cieľom bude v zjednodušenej forme priniesť účastníkom základný prehľad a orientáciu v problematike javiskového priestoru. 1. na osvetlenie základných pojmov z oblasti teórie divadelného priestoru, priblíženie historického vývoja a vývinu v exteriérových i interiérových podmienkach, či primárne prvky dramaturgie priestoru. To v rovine praktickej funkčnosti jednotlivých aspektov, ale aj ich semiotického rozmeru. Priblíženie spoločenských presahov vývojových zmien divadelných priestorov. 2. na aplikáciu poznatkov získaných v predchádzajúcom bloku na inscenáciu Divadla Andreja Bagara v Nitre – Hlava XXII. (r. Ján Luterán, 2019), v ktorej je autorom scénografického riešenia M.Lošonský. Primárnym predmetom záujmu bude prepojenie sématického rozmeru s architektonickými princípmi. Napríklad: Vertikálny rozmer hracieho priestoru, vzťah hracieho priestoru a architektonického riešenia Štúdia DAB.


Maximálny počet účastníkov je 15

 

 Workshop je súčasťou projektu Vzdelávania v neprofesionálnom umení a astronómii III. č. p.  21-452-01454, aktivita: Herec a priestor 

Názov prímateľa
Krajské osvetové stredisko v Nitre

Celkový rozpočet:
18 205,00 €

Výška podpory:
15 000,00 €