Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavné a vzdelávacie aktivity OZ Galérie X

Krátky opis
výstava kresieb, obrazov a básní štyroch autoriek, ktoré spája nielen tvorba, ale aj vnútorný svet
Fotogaléria
Názov podujatia
výstava s názvom "Začarované"

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
09.09.2021 - 02.10.2021

Popis projektu

 

Výstava štyroch autoriek – maliarok jednej generácie, predstavuje výber z ich prác, ktorý najviac odzrkadľuje ich vnútorné zaujatie tvorbou. Výzvou k tejto výstave je potreba sa znova vzájomne fyzicky dotknúť, stretnúť a komunikovať cez osobité prístupy a vytvárať príbeh o nás aj o našich obrazoch, zažiť autentickosť prepojeného príbehu aj v inštalácii. V komornom historickom priestore Galérie X na Zámočníckej ulici v Bratislave sa odvíja začarovaný príbeh maľby, kresby, objektov a textov, ktoré nás inšpirujú, definujú a obohacujú. V tomto zaujatí, práci na vlastnej tvorbe, spočíva začarovanosť. Je osobitá, a jej magická sila sa prejavuje, keď sa človek oddelí od vonkajšieho sveta a komunikuje so svojou osobnou pravdou, krásou, pochybnosťou a pretvára svoje myšlienky na vizuálne diela.

Jana Čepa, Mária Chapčák–Matrková, Eva Reháková, Petra Ševčíková, 

koncepcia a kurátorka: Petra Ševčíková

Názov prímateľa
OZ Galéria X

Celkový rozpočet:
7 500,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €