Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

KreaTiviTa 2021 – cyklus výstav neprofesionálnej výtvarnej a fotografickej tvorby v trnavskom regióne

Krátky opis
Trnavské osvetové stredisko v spolupráci s Domom umenia Piešťany slávnostne otvoria dňa 5. 10. 2021 autorskú výstavu fotografií Romana Tibenského „Život nie je čiernobiely, alebo... Výstava je v poradí 8 výstavou z projektu „KreaTiviTa 2021“. Do výstavnej kolekcie bolo zaradených 56 fotografií, z toho je 27 ocenených. Na záberoch možno vidieť ako autor vníma okolitý svet a ako ho zobrazuje vo farbe, alebo v odtieňoch čiernobielej. Výstavu je možné navštíviť do 7. 11. 2021.
Fotogaléria
Názov podujatia
KreaTiviTa 2021: autorská výstava fotografií Romana Tibenského „Život nie je čiernobiely, alebo...

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
05.10.2021 - 07.11.2021

Popis projektu

Trnavské osvetové stredisko v spolupráci s Domom umenia Piešťany slávnostne otvoria  dňa 5. 10. 2021  autorskú výstavu fotografií Romana Tibenského „Život nie je čiernobiely, alebo... Výstava je v poradí ôsmou výstavou z projektu „KreaTiviTa 2021“, ktorého hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.

Roman Tibenský je výborný obrazový dokumentarista. Objektom jeho záujmu  je okrem prírody aj šport, zvlášť  hokej. Ale rád pozoruje tiež kolobeh života, ľudí, ako a kde žili naši predkovia, aké hodnoty si ctili. Zaujímajú ho i scenérie Piešťan, mesta, v ktorom žije a ktoré poskytuje momenty pre jeho vnímavé oči. V tom všetkom  je prínos fotografa, často oceňovaného na súťažiach a prehliadkach. Súčasná výstava bola plánovaná k autorovým  55. narodeninám, ale pre situáciu, ktorá nepriala ani kultúre, pribudol ďalší rok. Pri tvorivej činnosti akou je fotografia nastal čas na zastavenie a obzretie sa späť na to, čo toto obdobie prinieslo. V roku 2016  sa stal členom Slovenskej federácie fotografov, člena FIAP. Postupne sa nazbierali fotografie vystavené na mnohých skupinových súťažných výstavách, na ktorých sa zúčastnil.

Do výstavnej kolekcie bolo zaradených 56 fotografií (27 farebných, 29 čiernobielych). Z tohto počtu je 27 ocenených. Na záberoch možno vidieť ako autor vníma okolitý svet a ako ho zobrazuje vo farbe, alebo v odtieňoch čiernobielej, čo naznačuje aj názov výstavy. Návštevníci Domu umenia v Piešťanoch môžu výstavu navštíviť do 7. 11. 2021.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
7 600,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €