Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Rozhranie

Krátky opis
Prezentácia nových malieb Jána Valíka v priestore Parter BSC v Banskej Štiavnici v spolupráci s Banská St a nica Contemporary. Valík sa zameriava na vnímania abstrakcie a evokácie skrze ‘pomalý’, reflexívny a vrstevnatý proces. Tento prístup sa u Valíka vyvinul sa najmä po rez. pobytoch v Japonsku (2016, 2017) a v Číne (2017, 2019). Východiská jeho tvorby sublimujú stret pricípov Západného a Východného vnímania nie ako dogmatický nástroj pre konštrukciu obrazu, ale ako tekutý pohyb v obraze.
Fotogaléria
Názov podujatia
Away From It All, samostatná výstava

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
09.08.2021 - 24.09.2021

Popis projektu

Prezentácia nových malieb Jána Valíka v priestore Parter BSC v Banskej Štiavnici v spolupráci s Banská St a nica Contemporary.

Valík sa vo svojej tvorbe zameriava na médium maľby ako rozmedzie vnímania abstrakcie, evokácie krajiny skrze ‘pomalý’, reflexívny a vrstevnatý proces. Tento prístup sa u Valíka postupne črtal už počas štúdií, no vyvinul sa najmä po rezidenčných pobytoch v Japonsku (2016, 2017) a v Číne (2017, 2019), ktoré rozšírili jeho vnímanie procesu maľby a jej diskurzu v rámci súčasného umenia. Aktuálne východiská jeho tvorby čiastočne sublimujú stret pricípov Západného a Východného vnímania, no nie ako dogmatický nástroj pre konštrukciu obrazu, ale naopak ako tekutý pohyb na ich pomedzí v obraze ako autonomnom artefakte v diskurze súčasného umenia.


Ján Valík  

AWAY FROM IT ALL

samostatná výstava


Parter BSC, Alžbety Gwerkovej-Gollnerovej 6, Banská Štiavnica


otvorenie výstavy je 9. augusta 2021 od 18h

a výstava potrvá do 24. septembra 2021


v spolupráci s

Banská St a nica Contemporary


PARTER BSC je otvorený

v piatok od 14:00 do 17:00

v sobotu a nedeľu od 14:00 do 18:00

mimo otváracie hodiny pre Vás galériu sprístupníme po mailovom kontakte 

vstup na výstavy je voľný

adresa: PARTER BSC nájdete na ulici Alžbety Gwerkovej-Gollnerovej 6. Z ulice k nám smerujú kovové schody. Druhou možnosťou je prísť k nám od plavárne na Mládežníckej ulici cez park hore.

Názov prímateľa
Ján Valík

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 840,00 €