Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Cesta nerastov

Krátky opis
Termín: 24.9.2021 o 13:00 Program: Odborná prednáška spojená s projekciou N. Mogyorósiho na tému - Visuté lanové dráhy na Gemeri Miesto konania: Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25, Rožňava
Fotogaléria
Názov podujatia
Odborná prednáška spojená s projekciou dokumentárneho filmu k výstave Banská doprava

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
24.09.2021

Popis projektu

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje sprievodné podujatie k výstave Banská doprava - odborná prednáška spojená s projekciou dokumentárneho filmu. Návštevníci si ju budú môcť vychutnať v Galérií Baníckeho múzea dňa 24. 9. 2021 o 13:00.

Hlavným cieľom podujatia je prostredníctvom odbornej prednášky oboznámiť návštevníkov z rôznymi druhmi banskej dopravy, ktoré boli využívané na území regiónu Gemer. Témou prednášky budú Visuté lanové dráhy na Gemeri s prednášajúcim Mgr. Norbertom Mogyorósim.

Podujatie Odborná prednáška spojená s projekciou dokumentárneho filmu k výstave Banská doprava sa uskutoční podľa aktuálne platného COVID Automatu v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19), čo v našom prípade znamená 25% kapacity. 

Podujatie Cesta nerastov – Odborná prednáška spojená s projekciou dokumentárneho filmu k výstave Banská doprava z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond je hlavným partnerom projektu.

Miesto konania: Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25, 048 01 Rožňava

Kontakt: Mgr. Gabriella Badin
e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk 
tel.: 0907 769 338

Ing. Juliána Kelemenová
e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk 
tel.: 0908 101 060


Názov prímateľa
Banícke múzeum v Rožňave

Celkový rozpočet:
3 937,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €