Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kytica viazaná zo slov 2021

Krátky opis
Prechádzka časom s Alenou Sabuchovou, z cyklu STRECHY RUŽOMBERKA Dňa: 25. septembra 2021 o 13.00 h, pred knižnicou Miesto: ulica Podhora, Ružomberok
Fotogaléria
Názov podujatia
ŽENY RUŽOMBERKA

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
25.09.2021

Popis projektu

Keďže májové stretnutie o ženských osobnostiach starého Ružomberka malo veľký ohlas, plníme svoj sľub a pripravujeme reprízu :-) Pozývame vás na ďalšiu prechádzku mestom a časom. Opäť sa stretneme s Alenou Sabuchovou, scenáristkou, spisovateľkou, laureátkou literárnej ceny Anasoft Litera 2019, aby nám porozprávala o ženách, ktoré žili v starom Ružomberku.

Prenesieme sa spolu do starých čias, uvedomujúc si, že aj my prežívame obdobie, ktoré sa zapíše do histórie. Nie je ťažké predstaviť si starý Ružomberok, veď budova našej knižnice bola postavená v časoch končiacej monarchie - v roku 1903. V tomto období niektoré z ružomberských dám zažívali prvé lásky, sobášili sa, či prežívali svoje trápenia. Ich osudov sa priamo dotkli viaceré svetové udalosti. Boli aktívne v národno - kultúrnej oblasti, charite, dobrovoľníctve, vzdelávali sa. Tvorili a spoluvytvárali národné povedomie. Nechceme ich idealizovať, len ponúknuť možnosť pootočiť sa späť v čase, zamyslieť sa, nájsť povzbudenie v ich životoch. Čo žena, to príbeh...

Stretneme sa v sobotu 25. septembra 2021 o 13.00 h pred knižnicou.  Kapacita podujatia je obmedzená, preto vás prosíme, nahláste sa vopred na info@kniznicark.sk alebo na tel. čísle 044 432 2005. 
Účasť je bezplatná. Tešíme sa na Vás!

Viac o Ženách a Strechách Ružomberka https://kniznicark.sk/sk/zeny-ruzomberka" target="_blank" style="color: rgb(51, 51, 51); text-decoration-line: underline; display: inline-block; font-size: inherit;">TU

 

Podujatie v rámci projektu Kytica viazaná zo slov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner projektu.   
Na tomto verejnom podujatí budú vyhotovované fotografie a videozáznamy prevádzkovateľom Mestská knižnica Ružomberok za účelom propagácie na webovom sídle prevádzkovateľa, facebookovej stránke, v periodických a neperiodických materiáloch prevádzkovateľa, prípadne ďalších médiách.   

Názov prímateľa
Mestská knižnica Ružomberok

Celkový rozpočet:
3 560,00 €

Výška podpory:
3 200,00 €