Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Podajme tradíciu nasledovníkom 4

Krátky opis
Spoznaj, zaži, nauč sa – štyri jednodňové školiteľské podujatia pre folkloristov zamerané na prejavy tradičnej kultúry hornej Nitry – osobitne na rudniansku dolinu. Pôjde o spevácky workshop, tanečný workshop, prednášku o tradičnom odeve a prednášku o hľadaní inšpirácii pre scénické spracovanie (piesňový a zvykoslovný materiál).
Fotogaléria
Názov podujatia
Spoznaj, zaži, nauč sa

Miesto konania / kraj
Prievidza / Prievidza

Termín konania
25.09.2021

Popis projektu

1 spevácky workshop zameraný na výučbu piesní z obce Nitrianske Rudno spojený s prednáškou o hlasovej technike pri speve ľudovej piesne, 1 tanečný workshop zameraný na výučbu tanečnej motiviky z obce Nitrianske Rudno,

1 prednáška zameraná na opis tradičného odevu z obce Nitrianske Rudno spojená s prezentáciou dobových fotografií a výstavou tradičného odevu, 1 prednáška zameraná na prezentáciu výsledkov terénneho výskumu a opis zvykoslovných obyčají z obce Nitrianske Rudno prepojená s krátkou scénickou prezentáciou zvykov v podaní miestnych folklórnych telies.

Lektormi budú: PhDr. Iveta Géczyová, Mgr. Paulína Hadrik - Haragová, PhD., Mgr. Martina Richter, Martina Vargová.

v podaní miestnych folklórnych telies.

Názov prímateľa
Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Celkový rozpočet:
6 300,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €