Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Naše Kysuce 2021

Krátky opis
Filmársky workshop pre začínajúcich filmárov na ktorom sa naučia základy filmovania, filmovej reči, strihu, aby si mohli sami vyhotoviť film.
Fotogaléria
Názov podujatia
Naše Kysuce 2021 - Základy spracovania filmu "Strih videa"

Miesto konania / kraj
Čadca / Čadca

Termín konania
25.09.2021

Popis projektu

Rád dokumentuješ okolitý svet? Zachytávaš momentálne okamihy, z ktorých by si si chcel urobiť svoj vlastný film a nevieš ako na to? Pozývame Ťa na filmársky workshop „ Strih videa“ pre začiatočníkov pod vedením Michala Vrbňáka. Začíname v sobotu 25. septembra 2021 o 9.00 hod. v Dome kultúry v Čadci. Naučíš sa vystavať dramaturgiu, vyrobiť štruktúru filmu, pracovať s natočeným materiálom v strižni, určiť spôsob akým bude film rozprávať ... Vďaka tomuto nadobudneš základ, ktorý poslúži na vystavanie akéhokoľvek filmu, ktorý sa rozhodneš urobiť. Workshop je určený pre dospelých, ktorí si radi uchovávajú spomienky vo filmovej podobe, alebo chcú niečo povedať prostredníctvom filmu, len nevedia ako „na to“. Vítaný je vlastný notebook najlepšie s inštalovaným strihacím programom (da vinci resolve, movie marker...) a natočený materiál, s ktorým budeme pracovať, čo však nie je to podmienkou pre absolvovanie workshopu. Poplatok je 7 €. Prihlásiť sa môžeš prostredníctvom formulára do 19. septembra. Workshop „Strih videa“ sa uskutoční v rámci vzdelávacieho projektu „NAŠE KYSUCE 2021“ – „Základy spracovania filmu“, ktorý organizuje Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Z verejných zdrojov projekt podporil Fond na podporu umenia, spolufinancoval Žilinský samosprávny kraj. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia, partnerom je Mesto Čadca. 

Lektor workshopu Michal Vrbňák je filmový a televízny strihač, venuje sa obrazovému aj postprodukčnému strihu. Študoval strihovú skladbu na VŠMU v Bratislave, pracoval na dokumentoch a reláciách pre RTVS, TV Markíza, TV Joj, momentálne pracuje v Slovenskom filmovom ústave a strihá na voľnej nohe, ako porotca sa zúčastňuje filmových súťaží Cineama.

Bližšie informácie: lubica.ligocka@vuczilina.sk.


Názov prímateľa
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci

Celkový rozpočet:
7 800,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €