Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hronsecká lipová ratolesť 2021 - 32. ročník

Krátky opis
Krajská súťažná prehliadka v speve ľudových piesní detí Banskobystrického kraja. Po vlaňajšej pauze zapríčinenej koronakrízou sa v roku 2021 uskutoční 32. ročník tejto súťaže.
Fotogaléria
Názov podujatia
Hronsecká lipová ratolesť - 32. ročník

Miesto konania / kraj
Hronsek / Banská Bystrica

Termín konania
25.09.2021

Popis projektu

Krajská súťaž sa pôvodne mala uskutočniť v tradičnom termíne - posledná májová sobota roku 2021. Situácia okolo pandémia koronavírusu sa však až v mesiaci máj začala postupne zlepšovať, takže sme radšej podujatie presunuli na septembrový termín (sobota 25. 9. 2021). Prognózy epidemiológov sa zhodovali, že koncom leta bude situácia lepšia... Ešte v mesiaci apríl prebehol výberový konkurz, ktorý bolo možné realizovať dištančnou formou. Záujemcovia sa mohli prihlásiť elektronicky a zaslať podľa inštrukcií pripravené súťažné videosnímky svojich súťažných výstupov.  

Odborná porota vybrala do finále súťaže celkom 15 finalistov ( 5 v kategórii 6-10 r. a 10 v kategórii 11 - 15.r) z celkového počtu 29 prihlásených. Príprava finále tak prebiehala postupne aj v letných mesiacoch prípravou hudobných podkladov, prípravou dramaturgie a scenára podujatia. Od konca mesiaca august sme projekt propagovali cez sociálne siete a na našom webe SOSBB. K podujatiu je vyhotovený plagát a pozvánky. Podujatie propaguje aj náš partner - Rádio Regina v rámci kultúrnych oznamov. V rámci našich technických možností sme pripravení v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie pripraviť aj prenos (streamovanie) súťažného koncertu prostredníctvom sociálnych sietí (FB). Súťažný koncert po dohode so spoluorganizátorom (obec Hronsek) bude prebiehať v hygienickom režime OTP. Na súťaž je zabezpečená trojčlenná porota, moderátor a hlavný hosť programu - speváčka moravských ľudových piesní Veronika Malatincová.   

Názov prímateľa
Stredoslovenské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
1 620,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €