Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávanie v neprofesionálnom umení a astronómii III.

Krátky opis
Výučba orientácie na oblohe bez ďalekohľadu. Toto podujatie je určené tým nadšencom astronómie, ktorí sa pozerajú v noci na oblohu posiatu hviezdami bez ďalekohľadu a nevedia pomenovať, čo vidia, či hviezdy, či planéty, netušia, kde sú aké súhvezdia a chceli by sa dozvedieť, čo je možné vidieť v tomto ročnom období a hlavne, kde to na oblohe hľadať
Fotogaléria
Názov podujatia
Večery s astronómiou - Hviezdy potrebujú tmu

Miesto konania / kraj
Nitra / Nitra

Termín konania
01.10.2021

Popis projektu

Ponúkame verejnosti možnosť naučiť sa spoznávať v tomto čase viditeľné planéty, hviezdy a súhvezdia voľným okom, bez ďalekohľadu.

Podujatie sa koná 1.10.2021 od 20:30 do cca 22:00. v priestore na okraji mesta Nitra, kde je znížený svetelný smogStretáme sa krátko pred 20:30 na križovatke ulíc Kmeťova a Golianova, (dajú sa tam odparkovať autá). Potom spoločne pôjdeme peši po ceste z betónových panelov cca 400 m do poľa smerom k Párovským Hájom, kde na vhodnom tmavom mieste budeme pod vedením člena Slovenského zväzu astronómov Ing. Juraja Pecháča spoznávať oblohu len očami, pričom na ukazovanie bude lektor používať laserové ukazovátko. 

Názov prímateľa
Krajské osvetové stredisko v Nitre

Celkový rozpočet:
18 205,00 €

Výška podpory:
15 000,00 €