Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižnica pre ľudí

Krátky opis
Knižnica pre ľudí je projekt, v rámci ktorého sa uskutočnia podujatia: Deti hurá do čítania, Prírodné záhradky a semienkareň v knižnici a Slovenské romány pre ženy a ich autorky. Séria podujatí Deti hurá do čítania sú besedy s autormi kníh pre deti a ich cieľom je zatraktívniť deťom čítanie. Na autorské besedy sú pozvaní: Gabriela Futová, Marián Hatala a Braňo Jobus. Prírodné záhradky a semienkareň v knižnici a podujatie Slovenské romány pre ženy a ich autorky sú podujatia určené dospelým.
Fotogaléria
Názov podujatia
Deti hurá do čítania - beseda s Gabrielou Futovou

Miesto konania / kraj
Zvolen / Zvolen

Termín konania
05.10.2021

Popis projektu

Gabriela Futová patrí v súčasnosti medzi najobľúbenejšie a najčítanejšie slovenské spisovateľky kníh pre deti a mládež.  Narodila sa v roku 1971 a po absolvovaní gymnázia v Prešove vyštudovala odbor žurnalistika na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Niekoľko rokov pracovala ako metodička pre prácu s deťmi a mládežou v Knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove a vedúca pracovnej skupiny so zameraním na prácu s deťmi a mládežou zriadenej Slovenskou národnou knižnicou v Martine. Žije v Prešove. Futovej tvorba vychádza v ústrety detskej potrebe vzrušujúceho veselého čítania. Jej príbehy zachytávajú každodennú realitu života súčasných detí od súrodeneckých vzťahov, cez vzťahy s rodičmi a kamarátmi až po fantazijné dobrodružstvá. Autorka dôvtipne a pedagogicky taktne akcentuje etický rozmer ľudských myšlienok a činov a hodnotu láskavého rodinného zázemia. Jej knihy sú u detských čitateľov mimoriadne obľúbené a patria medzi najčítanejšie a najpožičiavanejšie.                                                    

Gabriela Futová, najpožičiavanejšie knižky v Krajskej knižnici Ľ. Štúra:
Môj malý zverinec (2016)
Čo učky nevidia (2012)
Očko špehúň (2015)
Naša mama je bosorka! (2010)




Názov prímateľa
Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Celkový rozpočet:
1 910,00 €

Výška podpory:
1 719,00 €