Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Koncerty juhoamerickej hudby

Krátky opis
Projekt "Koncerty juhoamerickej hudby" ponúka sólové gitarové recitály so zameraním na významnú hudbu juhoamerických skladateľov. Program koncertov zahŕňa mená ako A. Piazzolla, R. Gnattali, T. Jobim/ V. Moraes či S. Assad. Dátumy a miesta koncertov: 20. 9. 2021 Humenné (Vihorlatské múzeum, 18.00) 21. 9. 2021 Stará Ľubovňa (Galéria Provinčný dom, 18.00) 22. 9. 2021 Levoča (Mestské divadlo, 19.00) 23. 9. 2021 Prešov (PKO Čierny orol, 19.00) 24. 9. 2021 Bardejov (Stará synagóga, 17.00)
Fotogaléria
Názov podujatia
Koncerty juhoamerickej hudby

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
20.09.2021 - 24.09.2021

Popis projektu

Koncerty s programovým zameraním na juhoamerickú hudbu, najmä štáty Argentína a Brazília, prinášajú mimoriadne atraktívnu, umeleckú a virtuóznu hudbu, ktorá predstavuje výzvu aj pre najvýznamnejších interpretov klasickej gitary. Kompozície od skladateľov Astora Piazzollu, ktorý by v tomto roku oslávil sté výročie svojho narodenia, Radamésa Gnattaliho, ktorý taktiež oslavuje 115. výročie svojho narodenia, Sergia Assada, svetovo uznávaného interpreta a skladateľa gitarového sveta či Pixinguinhu alebo Jobima, predstavujú veľmi príťažlivú a interpretačne náročnú dramaturgiu. Všetky diela boli skomponované v 20. storočí pričom predstavujú odlišné myšlienkové a kompozičné svety. Cuatro estaciones porteñas od Astora Piazzollu zaznie v náročnej úprave Sergio Assada a skladby od Pixinguinhu či Moraes/Jobim upravil Roland Dyens.

Názov prímateľa
La guitarra clásica

Celkový rozpočet:
4 250,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €