Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Cesta nerastov

Krátky opis
Cesta nerastov – Workshopy k výstave Banská doprava Termín: 10.9.2021 do 21. 11.2021 v čase od 9:00 do 16:00 Program: - komentované prehliadky výstavy, - projekcia dokumentárneho filmu, - interaktívne hry s autentickými replikami stredovekých banských dopravných prostriedkov: banský vozík s traťou, korýtko na rudu, - workshopy.
Fotogaléria
Názov podujatia
Cesta nerastov – Workshopy k výstave Banská doprava

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
10.09.2021 - 21.11.2021

Popis projektu

Cesta nerastov – Workshopy k výstave Banská doprava

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje sprievodné múzejno-pedagogické podujatie Cesta nerastov - Workshopy k výstave Banská doprava. Workshopy budú prebiehať v Galérií Baníckeho múzea od 10. septembra do 21. novembra 2021 v čase od 9:00 do 16:00.

Hlavným cieľom podujatia je oboznámiť záujemcov z obsahom výstavy Banská doprava. Okrem komentovanej prehliadky výstavy a projekcií dokumentárneho filmu návštevníkov čakajú múzejno-pedagogické aktivity vo forme rôznych interaktívnych hier a workshopov. Podujatie je určené pre žiakov a študentov základných a stredných škôl.

„Účastníci podujatia budú mať možnosť vyskúšať si repliky dobových banských dopravných prostriedkov a pomocou tematických workshopov si rozšíria a obohatia svoje vedomosti v danej tematike,“ prezradila múzejná pedagogička Baníckeho múzea v Rožňave Gabriella Badin.

Podujatie Cesta nerastov – Workshopy k výstave Banská doprava sa uskutočnia podľa aktuálne platného COVID Automatu v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia COVID-19).

Záujem zúčastniť sa na podujatí Cesta nerastov – Workshopy k výstave Banská doprava je potrebné nahlásiť vopred, počet účastníkov je limitovaný.

Podujatie Cesta nerastov – Workshopy k výstave Banská doprava z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond je hlavným partnerom projektu.

Miesto konania: Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25, 048 01 Rožňava

Kontakt: Mgr. Gabriella Badin
e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk 
tel.: 0907 769 338


Ing. Juliána Kelemenová
e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk 
tel.: 0908 101 060


Názov prímateľa
Banícke múzeum v Rožňave

Celkový rozpočet:
3 937,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €