Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Cesta nerastov

Krátky opis
Deň baníkov v Baníckom múzeu v Rožňave
Fotogaléria
Názov podujatia
Cesta nerastov - Deň baníkov v Baníckom múzeu v Rožňave

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
10.09.2021

Popis projektu

Cesta nerastov – Deň baníkov v Baníckom múzeu v Rožňave

  

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje podujatie Deň baníkov v Zážitkovom centre Sentinel dňa 10.9.2021 od 9:00 do 16:00.

Hlavným cieľom podujatia je oboznámiť návštevníkov s vývojom banskej dopravy (od stredoveku až po súčasnosť) so špeciálnym dôrazom na spôsoby a formy prepravy nerastov. Celý deň budú pripravené pre záujemcov rôzne zážitkové aktivity, odborné prednášky a prehliadky expozícií Zážitkového centra Sentinel. Cieľovou skupinou sú hlavne deti a študenti materských, základných a stredných škôl. Plánované zážitkové aktivity priblížia návštevníkom jednotlivé druhy banskej dopravy, pričom si niektoré z nich budú môcť aj vyskúšať prostredníctvom vyhotovených autentických funkčných replík  (dobový banský vozík, korýtko, kladkostroj). Podujatie bude obohatené aj našim najnovším interaktívnym prvkom a to jazdou na banskom vláčiku do štôlne Alexander.

Záujem zúčastniť sa na podujatí Cesta nerastov – Deň baníkov v Baníckom múzeu v Rožňave nahláste vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný.

Projekt „Cesta nerastov“ – podujatie Deň baníkov v Baníckom múzeu v Rožňave z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond je hlavným partnerom projektu.

 

Miesto konania: Banícke múzeum v Rožňave – Zážitkové centrum Sentinel, Šafárikova 43, 048 01 Rožňava.


Program

- hry s autentickými replikami stredovekých banských dopravných prostriedkov: banský vozík s traťou, korýtko na rudu, kladkostroj;

- súťaže, tvorivé aktivity a interaktívne hry (stôl so spoločenskými hrami, labyrint);

- odborné prednášky na tému: Banská doprava;

- prehliadky expozícií Zážitkového centra Sentinel.


Kontakt: Mgr. Gabriella Badin
e-mail:
pedagog.galeria@banmuz.sk 
tel.: 0907 769 338

Ing. Juliána Kelemenová

e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk   

tel.: 0908 101 060

Názov prímateľa
Banícke múzeum v Rožňave

Celkový rozpočet:
3 937,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €