Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Stre3t PD

Krátky opis
Dvojdňový festival zameraný na netradičnú prezentáciu prievidzských hudobníkov,výtvarníkov, divadelníkov, tanečníkov, literátov a filmárov. Počas neho sa predstavia skupiny a jednotlivci z Prievidze a regiónu hornej Nitry – hudobné skupiny, divadelný súbor, folklórne súbory, viaceré tanečné súbory a jednotlivci pôsobiaci v oblasti tradičnej i alternatívnej kultúry a nových médií v oblasti výtvarného umenia, filmu a literárnej tvorby
Fotogaléria
Názov podujatia
Stre3t PD

Miesto konania / kraj
Prievidza / Prievidza

Termín konania
03.09.2021 - 04.09.2021

Popis projektu

Stre3t PD je podujatím, ktoré by aj vo svojom III. ročníku malo výrazne posilniť  letný kultúrny život v centre Prievidze. Cieľom projektu je preniesť kultúrne aktivity zo sídlisk do centra mesta, oživiť ho  nekomerčnými  umeleckými aktivitami,  predstaviť  autentických reprezentantov domácej umeleckej scény. Dramaturgia festivalu je postavená na menšinových nekomerčných žánroch umenia. K prezentácii  sú oslovení prievidzskí hudobníci, divadelníci, tanečníci, literáti, filmári a výtvarníci. Hlavnými organizátormi a garantmi projektu sú  K-2000, - združenie na podporu kultúry hornej Nitry  a združenie  Art point. Spoluorganizátorom je mesto Prievidza.Účinkovanie na festivale prijali  viacerí dnes už úspešní mladí umelci, rodáci z Prievidze a regiónu, ktorí v súčasnosti  pôsobia vo väčších kultúrnych centrách za hranicami regiónu či Slovenska a pre ktorých bude podujatie motiváciou vrátiť sa do rodiska a pokúsiť sa urobiť z neho počas festivalu kultúrne a umelecké centrum s európskymi parametrami.

Názov prímateľa
K-2000

Celkový rozpočet:
2 160,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €