Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

4xANIMA / Mobilné štúdio

Krátky opis
4xANIMA / MOBILNÉ ŠTÚDIO - séria edukačných aktivít voľne nadväzuje na predchádzajúci projekt 9xEXP, ktorý Oravská galéria pripravila v roku 2019 a stretol sa s veľmi priaznivým ohlasom publika. Nová séria je zameraná na tvorivú dramatiku a prináša nové metódy galerijnej edukácie a ďalšie formy vzdelávania v oblasti viacerých druhov umenia s využitím súčasných technológií.
Fotogaléria
Názov podujatia
4xANIMA / Mobilné štúdio

Miesto konania / kraj
Dolný Kubín / Dolný Kubín

Termín konania
01.09.2021 - 31.12.2021

Popis projektu

4xANIMA / MOBILNÉ ŠTÚDIO - séria edukačných aktivít je zameraná na tvorivú dramatiku a prináša nové metódy galerijnej edukácie a ďalšie formy vzdelávania v oblasti viacerých druhov umenia s využitím súčasných technológií.

V programe 4xANIMA sa deti hravou a interaktívnou formou zoznámia s možnosťami animácie a dramatizácie konkrétnych výtvarných diel vystavených v expozíciách.

Workshopy sa  budú realizovať v stálych expozíciách galérie v mesiacoch september až december 2021. 

Aktivity sú  určené pre vekovú kategóriu 5+, prioritne pre deti, študentov, organizované školské skupiny.

 

Na každý program je potrebné sa vopred objednať.

Kontakt: Žofia Mäsiarová, galerijná pedagogička

043 586 32 12 , podujatiaog@vuczilina.sk

 

Program podujatí:

 

MOBILNÁ TIEŇOHRA

Workshop zameraný na tieňové divadlo s využitím bábok vytvorených z mobilných skladačiek abstrahovaných z jednotlivých umeleckých diel.

 

MOBILNÉ BÁBKOVÉ DIVADLO

Workshop  zameraný na voľné parafrázovanie diela z expozície prostredníctvom bábok vytvorených zo skladačky. Deti sa stanú tvorcami bábok a zároveň scenáristami a bábkohercami.

 

MOBILNÉ ŠTÚDIO HRANÝCH FILMOV A DIVADLA

Workshop zameraný na voľné parafrázovanie diela prostredníctvom dramatizácie,  založenej na princípe hrania roly, ktorá sa viaže ku konkrétnemu príbehu diela.

 

MOBILNÉ ŠTÚDIO ANIMOVANÝCH FILMOV

Workshop zameraný na vytvorenie jednoduchého animovaného filmu na princípe plôškovej animácie. Práca s reprodukciou diela, so symbolmi a geometrickými tvarmi.

 

Názov prímateľa
Oravská galéria v Dolnom Kubíne

Celkový rozpočet:
2 970,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €